19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στις 8/12 η εκδήλωση της έναρξης του σέρβις FEMEX

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 8 Δεκεμβρίου 2022  θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Έναρξης του νέου σέρβις «FEMEX» της γαλλικής ναυτιλιακής εταιρείας (liner) CMA – CGM που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα λιμάνια του Σαουθάμπτον (Μεγάλη Βρετανία), Αμβέρσα (Βέλγιο) Ρότερνταμ (Ολλανδία) και Αμβούργου (Γερμανία).

Επιπλέον, ως προς την εξαγωγή από Θεσσαλονίκη συνδέεται και με λιμάνια της Τουρκίας (Κων/πολη, Γεμπζε, Γκεμλικ, Σμύρνης) καθώς και το λιμάνι της Τανγκέρης στο Μαρόκο.

Τα πλοία της CMA – CGM θα εξυπηρετούν εβδομαδιαία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τα άνωθεν λιμάνια, τα οποία συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα μεταξύ των φορτηγών εμπορευματοκιβωτίων (Containers) που προσεγγίζουν το λιμάνι.

Η CMA – CGM είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες μεταφοράς containers, κατέχοντας την τρίτη θέση παγκοσμίως με παρουσία σε 160 χώρες, 20 εκατομμύρια TEUs αλλά και διαχείριση σε 50 λιμάνια.

Στην Ελλάδα η παρουσία της CMA – CGM ξεκινά από το 2001 σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και παραμένει συνδιαχειριστής με ποσοστό στο Σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ. Η CMA – CGM Greece έχει σαφή προσανατολισμό τα τελευταία 2 χρόνια την αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και αναβάθμισή του σε κύρια πύλη για τα νότια Βαλκάνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό