24 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Στις 3 Οκτωβρίου η απόφαση της FIFA γι΄ αποκλεισμό του Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται και, όπως συνέβη με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αυτό θα μπορούσε σύντομα να έχει συνέπειες και στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η FIFA ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Παλαιστινιακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να αποκλείσει την Εθνική ομάδα και τους συλλόγους του Ισραήλ από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, όπως συνέβη με την Εθνική και τις ρωσικές ομάδες μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Το ανώτατο όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα λάβει απόφαση για το θέμα αυτό στις 3 Οκτωβρίου. Μια απόφαση που απασχολεί στενά και την Ιταλία, δεδομένου ότι η «σκουάντρα ατζούρα» του Λουτσιάνο Σπαλέτι βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με το Ισραήλ στο Nations League.

Τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα αναμετρήθηκαν μάλιστα εντός του Σεπτεμβρίου, με τους «Ατζούρι» να αναδεικνύονται νικητές με 2-1.

Η Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιβεβαίωσε τις εξελίξεις με  επίσημη ανακοίνωση:

«Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης (PFA) επιβεβαιώνει ότι έλαβε την ανεξάρτητη νομική αξιολόγηση σχετικά με την πρότασή της να επιβληθούν  κυρώσεις στην Ισραηλινή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για παραβιάσεις του καταστατικού της FIFA και του διεθνούς δικαίου.

Εκτιμούμε τον επαγγελματισμό και την αμεροληψία που επέδειξε η FIFA στο χειρισμό αυτού του θέματος, ιδίως κατά την παραπομπή του θέματος σε νομικούς εμπειρογνώμονες για ενδελεχή αξιολόγηση. Η PFA παραμένει βέβαιη για τη δικαιοσύνη της εν εξελίξει διαδικασίας.

Ως η μόνη αναγνωρισμένη ποδοσφαιρική αρχή στην παλαιστινιακή επικράτεια, επιβεβαιώνουμε το δικαίωμά μας, που κατοχυρώνεται στα καταστατικά και τους νόμους της FIFA, να αναπτύξουμε και να προωθήσουμε το ποδόσφαιρο σε όλους τους τομείς που αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο.

Αυτό περιλαμβάνει τη Δυτική Όχθη, τη Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως επαναλήφθηκε από την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ) και ενισχύθηκε από πολυάριθμα ψηφίσματα διεθνούς νομιμότητας της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η PFA παραμένει σταθερή στον ρόλο της να κυβερνά και να υποστηρίζει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Παλαιστίνη σύμφωνα με αυτό το νομικό πλαίσιο και με το Καταστατικό της FIFA και τον Ολυμπιακό Χάρτη.

Περιμένουμε υπομονετικά την τελική απόφαση, η οποία αναμένεται να επανεξεταστεί από το Συμβούλιο της FIFA στις 3 Οκτωβρίου, με πεποίθηση ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει τελικά σε δικαιοσύνη και ισότητα για το παλαιστινιακό ποδόσφαιρο και τους αθλητές του».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό