27.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Στις 25 Ιουνίου η νέα Bentley Continental GT!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Continental GT είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο για την Bentley. Μπορεί να μην επιτυγχάνει τα νούμερα της Bentayga στον στίβο των πωλήσεων αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή ήταν που ξεκίνησε την αναγέννηση της αγγλικής μάρκας και αυτή ήταν που μεταμόρφωσε την Bentley και την επαναπροσδιόρισε για την σύγχρονη εποχή. Πριν από λίγο καιρό αποχαιρέτησε την παλιά Continental GT με τον αμιγώς θερμικό V8 κινητήρα, όπως αποχαιρέτησε και τον εμβληματικό W12 κινητήρα αλλά πριν περάσει το καλοκαίρι, πριν περάσει καν ο Ιούνιος, η Bentley θα παρουσιάσει την ολοκαίνουρια  γενιά της Continental GT, η οποία θα εξοπλίζεται με τον επίσης ολοκαίνουριο “Ultra Performance Hybrid” V8.

Το υβριδικό κτήνος της Bentley είναι ικανό για 782 ίππους και 1.000 Nm ροπής ενώ προσφέρει και 80 χιλιόμετρα αυτονομίας μηδενικών εκπομπών ρύπων και εκπομπές CO2 της τάξης των 50 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο. Με λίγα λόγια, η νέα Continental GT δεν θα είναι μονάχα η ισχυρότερη Bentley στην ιστορία 105 ετών της μάρκας αλλά και ένας πραγματικός ηγέτης στην βιώσιμη, luxury κινητικότητα με την διαθεσιμότητα του plug-in υβριδικού κινητήριο συνόλου σε όλες τις εκδόσεις. Ο πανίσχυρος υβριδικός κινητήρας είναι όμως μονάχα το κερασάκι στην τούρτα. Η νέα Bentley Continental GT θα εξοπλίζεται με την τελευταία γενιά της τεχνολογίας πλαισίου της εταιρίας που περιλαμβάνει ένα ενεργό σύστημα τετρακίνησης με torque vectoring, τετραδιεύθυνση, ένα ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενεργό έλεγχο κλίσεων 48V και τα νέα, προηγμένα αμορτισέρ διπλής βαλβίδας που συνδυαστικά, την κάνουν την πιο δυναμική Bentley και το πρώτο “καθημερινό supercar” στην κατηγορία.

Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας Continental GT θα αποκαλυφθούν πλήρως την ερχόμενη εβδομάδα καθώς η πρεμιέρα της τοποθετείται χρονικά στις 25 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα η Bentley θα ανακοινώσει το ανεπίσημο “υποβρύχιο ρεκόρ ταχύτητας” που πέτυχε καταγράφοντας μέγιστη ταχύτητα της τάξης των 335 km/h στο μακρύτερο υποθαλάσσιο τούνελ, το οποίο τυγχάνει να είναι και το βαθύτερο τούνελ στον κόσμο, το Ryfylke Tunnel στη Νορβηγία. Ανούσιο και περιττό αλλά δεν χρειάζεται όλα τα πράγματα στη ζωή να έχουν κάποιο βαθύτερο νόημα. Η ουσία είναι ότι η νέα Bentley Continental GT αναμένεται ως ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός ακόμα και αν το design του αμαξώματος δεν “φωνάζει” ριζική αναβάθμιση. Ωστόσο, σε αυτή την κατηγορία μεγαλύτερη σημασία έχουν όλα αυτά που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια και κάνουν τη νέα Continental GT αυτό που είναι, όπως και η καμπίνα την οποία ακόμα δεν έχουμε δει..

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό