18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στις 23/4 η τηλεδιάσκεψη της UEFA για το μέλλον των πρωταθλημάτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Ξεκαθαρίζει το τοπίο την επόμενη Πέμπτη για το μέλλον των εθνικών πρωταθλημάτων.

Η UEFA ανακοίνωσε πως θα γίνει τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη (23/4) για το μέλλον των εθνικών πρωταθλήματων και των ευρωπαϊκών διοργάνωσεων.

Στο «συμβούλιο» θα πάρουν οι 55 Ομοσπονδίες μέλη της υπερκείμενης αρχής και συζητηθεί το πλάνο που θα καθορίσει τη σεζόν από εδώ και πέρα.

Κατά πληροφορίες στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο, σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, να γίνουν μέχρι και μονά ματς σε ουδέτερες έδρες για την ολοκλήρωση του Champions League και του Europa League.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες εκφράστηκε η πρόθεση της UEFA να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν, εφόσον είναι εφικτό λόγω κορονοϊού και το επιτρέψουν οι κυβερνήσεις, στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή η στάση της FIFA φαίνεται να είναι διαφορετική καθώς αποφεύγει τον προγραμματισμό και τονίζει πως τούτη την ώρα προέχει η υγεία των ανθρώπων.

Σκοπεύει πάντως να αναβάλει όλα τα παιχνίδιων εθνικών ομάδων για το 2020, καθώς όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Βίκτορ Μονταλιάνι«Θα είναι μεγάλη πρόκληση τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, όχι μονάχα για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, αλλά και για τα διεθνή ταξίδια από χώρα σε χώρα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνεται από Σεπτέμβρη με τον τομέα της Υγείας. Το ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο είναι σε απόλυτη προτεραιότητα»

Επίσης η FIFA είναι έτοιμη να δώσει το δικαίωμα στις ομοσπονδίες της κάθε χώρας να φτιάξουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα για τη μεταγραφική περίοδο κι ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας του ιού.

Η περίοδος των μεταγραφών θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν και δε θα μπορεί να διαρκέσει για πάνω από 12 εβδομάδες. Παράλληλα προκύπτει πως θα υπάρξει και νέα μεταγραφική περίοδο που θα κρατήσει περίπου 3 εβδομάδες.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό