35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Στις 20 Ιουνίου η νέα Bugatti!

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την παρουσίαση της τελευταίας Chiron η Bugatti κλείνει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της και είναι έτοιμη να ανοίξει το επόμενο. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα το κάνει στις 20 Ιουνίου καθώς τότε θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το νέο μοντέλο,  το οποίο περιγράφεται από την ίδια την εταιρία ως “pour l’eternite” – για την αιωνιότητα δηλαδή. Ένα σύμβολο για τον μοντέρνο κόσμο. Ένα όχημα που θα γράψει την δική του ιστορία όχι μονάχα ως ο διάδοχος της εξωτικής, πανίσχυρης και εξωφρενικά γρήγορης Chiron αλλά ως κάτι αυτόνομο. Γιατί η ταχύτητα από μόνη της δεν λέει πολλά πλέον. Είναι βεβαίως προαπαιτούμενο για ένα hypercar βεληνεκούς Bugatti αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός παράγων διαφοροποίησης.
Γι’ αυτό η γαλλική μάρκα αποφάσισε να “χτίσει” τη νέα δημιουργία της πάνω σε τρεις πυλώνες: κάλλος, πολυτέλεια και επιδόσεις. Γι’ αυτό το αμάξωμα της νέας Bugatti θα είναι εντελώς νέο με επιρροές ή εμπνεύσεις από τις εμβληματικές Type 57SC Atlantic, Type 41 Royale και Type 35 αλλά μην δημιουργήσεις στο μυαλό σου την εικόνα ενός ρετρο-μοντέρνου οχήματος. Οι επιρροές θα λειτουργούν περισσότερο ως συνδετικοί κρίκοι με την ιστορία παρά ως κύρια χαρακτηριστικά της νέας Bugatti ενώ πρωταγωνιστικός θα είναι ο ρόλος και της αεροδυναμικής αλλά ελπίζουμε με τρόπο που δεν θα είναι άμεσα εμφανής. Ελπίζουμε δηλαδή σε ένα σχήμα που θα επηρεάζεται αλλά δεν θα ορίζεται από την αεροδυναμική γιατί όποτε η αεροδυναμική έχει τον πρώτο λόγο συνήθως το design βρίσκεται στην θέση του συνοδηγού, για να μην πούμε στις πίσω θέσεις.

Εντελώς νέο θα είναι και το κινητήριο σύνολο της νέας Bugatti με την εταιρία να έχει ήδη δημοσιεύσει το πρώτο, άκρως εντυπωσιακό teaser . Πίσω από την καμπίνα των επιβατών θα βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V16 βενζινοκινητήρας με μήκος που αγγίζει το 1 μέτρο! Η γαλλική μάρκα δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες αλλά οι φήμες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι η χωρητικότητα του θα υπερβαίνει τα 8.0 λίτρα και ο μέγιστος ρυθμός περιστροφής θα είναι γύρω στις 9.000 σ.α.λ. Αν οι φήμες είναι αληθινές, η ιπποδύναμη του θα κυμαίνεται στην περιοχή των 1.000 ίππων αλλά δεν θα αναλάβει μόνος του το έργο της κίνησης του νέου μοντέλου καθώς θα υποβοηθείται από 3 ηλεκτροκινητήρες που θα αυξάνουν την συνολική ιπποδύναμη στα 1.800-2.000 άλογα! Μπορείς λοιπόν να φανταστείς ότι οι επιδόσεις θα είναι εξωπραγματικές, αν και η Bugatti έχει δηλώσει ότι δεν έχει ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να κυνηγήσει ρεκόρ ταχύτητας, οπότε η μέγιστη ταχύτητα μάλλον θα περιορίζεται γύρω στα 450 km/h… Ανυπομονούμε να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες και να θαυμάσουμε την αναμφίβολα εντυπωσιακή δημιουργία που θα οδηγήσει την Bugatti στην εποχή του εξηλεκτρισμού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό