18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στις 12 Οκτωβρίου το Polestar 3

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Polestar εκμεταλλεύεται το momentum που έχει δημιουργήσει με την ανακοίνωση και σε σύντομο χρονικό διάστημα, την εξάντληση των αποθεμάτων της ειδικής “launch edition” του Polestar 6 και δηλώνει πως η πρεμιέρα του Polestar 3 θα λάβει χώρα στις 12 Οκτωβρίου στην Κοπεγχάγη.

“Έπρεπε να αναρωτηθούμε: Πώς πρέπει να είναι ένα μοντέρνο SUV; Το Polestar 3 ορίζει το SUV για την εποχή της ηλεκτροκίνησης και κατά τον σχεδιασμό του, θέσαμε επί τάπητος κάποια από τα θεμελιώδη του αρχέτυπου: αναλογίες, στάση και αεροδυναμική.“

Δήλωσε ο επικεφαλής της σουηδικής μάρκας, Thomas Ingenlath για να συμπληρώσει πως οι επιδόσεις έχουν εξέχουσα σημασία για την Polestar και δεν περιορίζονται μόνο στην ταχύτητα στις ευθείες. Κατά το λανσάρισμα του “3” όλες οι εκδόσεις θα εξοπλίζονται με δύο ηλεκτροκινητήρες που συνθέτουν ένα σύστημα τετρακίνησης με πισωκίνητη κατανομή ροπής και ηλεκτρικό torque vectoring μέσω  ενός συστήματος διπλού συμπλέκτη στον ηλεκτροκινητήρα που κινεί τον πίσω άξονα. Standard θα είναι και η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη αερανάρτηση που επιτρέπει στο Polestar 3 να αλλάζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά της ανάρτησης για να προσαρμόζεται στις συνθήκες του δρόμου ανά 2 msec ενώ γι’ αυτούς που επιθυμούν κάτι παραπάνω από το “3” τους, η Polestar θα προσφέρει το προαιρετικό Performance Pack που ξεκλειδώνει τις δυνατότητες των ηλεκτροκινητήρων που παράγουν 515 ίππους και 910 Nm, φέρνει ρυθμίσεις της Polestar Engineered στην ανάρτηση και το πλαίσιο και διακοσμεί το αμάξωμα και την καμπίνα με τις χαρακτηριστικές χρυσές πινελιές.

Από εκεί και πέρα, η σουηδική μάρκα δεν έχει αφήσει πολλά στην φαντασία μας. Έχει δώσει στην δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες του αμαξώματος αλλά καμία από το εσωτερικό ενώ έχει ανακοινώσει πως το Polestar 3 θα προσφέρει αυτονομία της τάξεως των 600 χιλιομέτρων ανάμεσα στις φορτίσεις, χωρίς να έχει διευκρινίσει όμως αν θα υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές όσον αφορά στην μπαταρία. Στα μέσα του καλοκαιριού πάντως, ο Ingenlath είχε δηλώσει πως η τιμή του “3” θα ξεκινά από τα €75.000 περίπου για να φτάσει στις ακριβότερες εκδόσεις έως και τα €110.000 που δεν ακούγονται εξωφρενικά με βάση αυτά που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα για τις δυνατότητες, την εμφάνιση και το επίπεδο βιωσιμότητας στο οποίο στοχεύει η εταιρία με τη χρήση ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό