22.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Στις 10 Οκτωβρίου το νέο Volkswagen Tayron!

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι η γκάμα της Volkswagen όσον αφορά στα SUV/crossover είναι κάτι παραπάνω από πλήρης. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πάσχει από… υπερπληθυσμό καθώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η γερμανική εταιρία προσφέρει το T-Cross, το T-Roc, το T-Roc Cabriolet, το Taigo, το Tiguan, το Tiguan Allspace, το Touareg και τα αμιγώς ηλεκτρικά ID.4 και ID.5 κι όμως, η Volkswagen πιστεύει ότι μπορεί καλύτερα. Η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser για το νέο Tayron που για να είμαστε δίκαιοι, δεν θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα οικογένεια SUV αλλά θα αντικαταστήσει το Tiguan Allspace και αυτό σημαίνει ότι θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Tiguan και το Touareg προσφέροντας χώρους για 7 επιβάτες.

Το σύντομο που έχουμε στη διάθεση μας δεν αποκαλύπτει πολλά πέραν των πίσω φωτιστικών σωμάτων με τα LED γραφικά και την λεπτή μπάρα που διατρέχει ολόκληρο το πλάτος του αμαξώματος αλλά οι πληροφορίες που κυκλοφορούν λένε ότι το νέο Volkswagen Tayron θα χρησιμοποιεί την MQB Evo αρχιτεκτονική και κατά πάσα πιθανότητα θα προσφέρει μία ευρεία γκάμα θερμικών κινητήρων με έμφαση στον εξηλεκτρισμό. Ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες αλλά μία ματιά στα υπόλοιπα μοντέλα με παρεμφερές μέγεθος (βλ. γύρω στα 4.7 μέτρα) μας κάνει να πιστεύουμε ότι το νέο Tayron θα είναι διαθέσιμο με διάφορους ήπια υβριδικούς και plug-in υβριδικούς κινητήρες χωρίς να μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κάποιοι, λίγοι θερμικοί κινητήρες να προσφέρονται και χωρίς κανενός είδους ηλεκτρική υποβοήθηση.
Σίγουρα, όσο πλησιάζουμε στην πρεμιέρα του Volkswagen Tayron που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Οκτωβρίου η εταιρία θα αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες. Παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί για παράδειγμα, οι ομοιότητες του Tayron με το νέο Tiguan στην εξωτερική εμφάνιση μας κάνει να υποθέσουμε ότι κάτι παρόμοιο θα ισχύει και στην καμπίνα, με το Tayron να υιοθετεί την λύση με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό και μία κεντρικά τοποθετημένη οθόνη που φτάνει σε μέγεθος έως τις 15 ίντσες για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε το νέο SUV με τα σήματα της Volkswagen να λανσαριστεί στην αγορά εντός του 2025 αν και δεν είναι ακόμα σαφές πότε ακριβώς εντός του 2025 θα φτάσει στις αντιπροσωπείες το… “σοφιστικέ all-rounder” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική μάρκα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό