28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Στις 1.439,9 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με μικρή υποχώρηση (-0,16%)

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Συνεδρίαση χαμηλών προσδοκιών στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, με τις περισσότερες μετοχές να διορθώνουν και ο Γενικός Δείκτης να χάνει και τις 1.440 μονάδες καθώς ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 1.439,91 μονάδες (-0,16%).

Ξένες αγορές: Υποχωρούν οι αμερικανικοί δείκτες, αυξάνονται οι ευρωπαϊκοί

Αδύναμα μακρο στην αμερικανική οικονομία οδηγούν σε πτώση τους δείκτες κατά την έναρξη των αμερικανικών συνεδριάσεων. Επιπλέον η διατήρηση του πληθωρισμού (ΗΠΑ) σε υψηλά επίπεδα προβληματίζει τους επενδυτές.  

Ο Dow Jones υποχωρούσε κατά (-0,96%) λίγο πριν τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο S&P 500 υποχωρούσε (-0,25%) και ο Nasdaq (-0,25%). Αντίθετα, οι ευρωπαικές αγορές την ίδια ώρα ανέκαμπταν με τον DAX να αυξάνεται κατά 0,21%, ο CAC είχε άνοδο 0,42%, ο MIB κατέγραφε άνοδο 0,79% και ο Eurostoxx 50 αυξάνονταν κατά 0,33%. Πέρα από τις διάφορες συγκυριακές εξελίξεις, οι διορθωτικές κινήσεις στο τέλος κάθε μήνα είναι αναμενόμενες, και συχνά, επιδιωκόμενες από τις αγορές.

Ουσιαστικά για τις ευρωπαικές αγορές είναι κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα όπου περιμένουμε την πρώτη μείωση επιτοκίων μετά από χρόνια από την ΕΚΤ. Για το ελληνικό χρηματιστήριο, την Παρασκευή περιμένουμε αξιολόγηση από την FITCH η οποία, αν και έχει ήδη προεξοφληθεί ως θετική, ελπίζεται να δώσει κάποια δυναμική στην αγορά.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Μεικτές τάσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και αδυναμία ανάκαμψης. Ρευστοποιήσεις και από ελληνικά χαρτοφυλάκια ενόψει τέλος του μήνα

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης αφού ξεκίνησε με μία μικρή προσπάθεια να επιστρέψει προς τις 1.450 μονάδες, υποτάχθηκε σταδιακά στις αποκομίσεις κερδών από δεικτοβαρή blue chips όπως στον ΟΠΑΠ και τον Μυτιληναίο, την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1439,91 μονάδες με -0,16% μεταθέτοντας την υπέρβαση των 1.450 μονάδων για τον Ιούνιο, και πάντως μετά την FITCH.

Η αξία συναλλαγών ήταν 121,4 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 48 έκλεισαν ανοδικά και οι 63 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά (-0,24%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά (-0,5%).

Άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (0,64%), Οικιακών Προϊόντων (0,49%), Βιομηχανικών (1,1%) και υποχώρηση οι κλάδοι των Τροφίμων-ποτών (-0,93%), τηλεπικοινωνιών (-0,53%), Τράπεζες (-0,28%). Οι μετοχές με τον μεγαλύτερο τζίρο συναλλαγών ήταν σε Τράπεζα Πειραιώς, ΕΤΕ, Alpha Bank, Eurobank, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό