16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στις εταιρείες που μοιράζουν μερίσματα το ενδιαφέρον

Ειδήσεις Ελλάδα

Σχετικά υποτονικό χαρακτηρίζουν παράγοντες της αγοράς το χρηματιστηριακό κλίμα, με ένα άτολμο άνοιγμα σήμερα και με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει χθες αύξηση 0,25%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,23%. Η αξία των συναλλαγών υποχώρησε στα 45 εκατ. ευρώ από τα 60 εκατ. ευρώ της συνεδρίασης της Τρίτης. 

Η ΔΕΗ υπέγραψε τη δεύτερη, 20ετούς διάρκειας δανειακή σύμβαση ύψους 100 εκατ. ευρώ, με την ΕΤΕπ. Πρόκειται για μέρος από συνολική εγκεκριμένη γραμμή χρηματοδότησης ύψους 330 εκατ. ευρώ, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του Δικτύου Διανομής της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Oδ. Αθανασίου, είπε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας χθες ότι σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η ανάπτυξη του καζίνο στο Ελληνικό η εταιρεία σχεδιάζει εναλλακτικά να κατασκευάσει ένα μεγάλο τουριστικό θέρετρο στην περιοχή, ενώ τα σχέδια για εισαγωγή στο χρηματιστήριο της δραστηριότητας των εμπορικών κέντρων αναμένεται να υλοποιηθούν το 2022.

Η Eurobank ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από την Helikon Investments ότι από τις 16 Ιουνίου, το ποσοστό της αυξήθηκε πάνω από το 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας εξαιρουμένων των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ. Το ποσοστό της Helikon διαμορφώθηκε σε 5,03%, που αντιστοιχεί σε 184 εκατ. μετοχές.

Η μετοχή του ΟΤΕ θα διαπραγματεύεται αύριο χωρίς το μέρισμα. Το τελικό καθαρό ποσό του μερίσματος που θα καταβληθεί στους δικαιούχους μετόχους ανέρχεται σε 0,687878 ευρώ διαμορφώνοντας μερισματική απόδοση, με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής, σε 4,4%. Η πληρωμή του μερίσματος θα αρχίσει στις 2 Ιουλίου.

Η Jumbo ανακοίνωσε ότι η ημερομηνία αποκοπής για την έκτακτη διανομή μετρητών ύψους 0,47 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρείας ορίζεται στις 20 Ιουλίου. Η πληρωμή του ειδικού μερίσματος θα αρχίσει στις 26 Ιουλίου.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της Motor Oil ενέκρινε τη μη διανομή μερίσματος για την οικονομική χρήση 2020. Κατά τη διάρκεια της συνέλευση ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Π.Τζαννετάκης περιέγραψε τους τέσσερις πυλώνες της στρατηγικής του ομίλου στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον δίνοντας έμφαση στη συνεχή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του διυλιστηρίου, στις επενδύσεις στην κινητικότητα και την προσαρμογή του δικτύου στις νέες ανάγκες της αγοράς, στις επενδύσεις σε φυσικό αέριο και ΑΠΕ, καθώς και στις επενδύσεις σε εναλλακτικά καύσιμα και υδρογόνο.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της Tέρνα Ενεργειακής ενέκρινε τη διανομή του υπολοίπου μερίσματος για το οικονομικό έτος 2020, 0,17 ευρώ ανά μετοχή, σε συνέχεια ενδιάμεσου μερίσματος 0,17 ευρώ που καταβλήθηκε τον Δεκέμβριο. Ο επικεφαλής της εταιρείας Γ.Περιστέρης επανέλαβε τον στόχο για εγκατεστημένη ισχύ 3 GW τα επόμενα 5 χρόνια από τα τρέχοντα 860 MW, εξαιρουμένων των αιολικών πάρκων στις ΗΠΑ. 

Με πτώση πωλήσεων αλλά κερδοφόρα έκλεισε το 2020 η Louis Vuitton στην Ελλάδα, όπου διατηρεί boutique στη Βουκουρεστίου, καθώς και δύο καταστήματα στη Μύκονο. Σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών το 2020 ανήλθε σε 13,373 εκατ. ευρώ από 35,683 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας πτώση κατά 62,5%. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων διαμορφώθηκαν σε 2,639 εκατ. ευρώ από 12,142 εκατ. ευρώ αντίστοιχα ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της εταιρείας ανήλθαν σε 1,98 εκατ. ευρώ από 9,159 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό