20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι για προνόμια σε εμβολιασμένους

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα φροντιστήρια, τα επόμενα στη «σειρά» για άνοιγμα

Για τη συζήτηση που έχει ανοίξει περί προνομίων σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (07/06) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «θα μπορέσουμε να θεσπίσουμε προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες, όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε επαρκή ποσότητα προσφερόμενων εμβολίων που θα μπορούν να καλύψουν όλο τον πληθυσμό και θα είναι βέβαιο ότι αυτός που δεν εμβολιάζεται είναι γιατί δεν ήθελε όχι γιατί δε βρίσκει ραντεβού».

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3, σημείωσε ότι δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο, αλλά θα έχουμε φτάσει τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η συζήτηση για προνόμια σε εμβολιασμένους πολίτες είναι παγκόσμια και ήδη σε ορισμένες χώρες το σύστημα αυτό εφαρμόζεται.

Ο υπουργός τόνισε ότι και οι 398 ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται αυτήν τη στιγμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι όλοι ανεμβολίαστοι.

Αναφερόμενος στα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων, σημείωσε ότι η πρόθεση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα φροντιστήρια.

Προανήγγειλε επίδομα ειδικού σκοπού για τις σχολές χορού που θα είναι κλειστές έως τις 15 Ιουνίου.

Δήλωσε επίσης ότι βλέπει θετικά το αίτημα των εμπόρων να δοθεί ενίσχυση και στο λιανεμπόριο, όπως δόθηκε στην εστίαση και τον τουρισμό.

Ωστόσο σημείωσε ότι για να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, πρέπει να έχουν βρεθεί τα χρήματα και να έχει υπάρξει η συμφωνία με την Κομισιόν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό