20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για το ΣΕΥ ο Ν. Δένδιας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες θα θα βρίσκεται αύριο (Δευτέρα 15 Νοεμβρίου) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών διοργανώνει πρωινό εργασίας εκ μέρους της Προεδρίας της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, την οποία ασκεί η χώρα μας, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν κράτη-μέλη της ΕΕ, ο  Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ. οι συμμετέχοντες στην ανωτέρω Διαδικασία και η Γενική Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Συνεργασίας, Ματζλίντα Μπρέγκου.

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων του οποίου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τα Δυτικά Βαλκάνια και την περιοχή του Σαχέλ.

Υπό το λήμμα “Τρέχουσες υποθέσεις” θα συζητηθεί το ζήτημα των Βαρωσίων, η κατάσταση στη Λευκορωσία, στην Αιθιοπία, καθώς και η κλιματική αλλαγή.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην Υπουργική Συνάντηση της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Τέλος, θα συμμετάσχει, από κοινού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο,  στην κοινή Υπουργική συνάντηση ΥΠΕΞ-ΥΠΑΜ ΕΕ με θέμα την εξέταση του σχεδίου κειμένου της «Στρατηγικής Πυξίδας/ Strategic Compass».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό