24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Στη Red Bull ψάχνονται για το τι φταίει

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρεις μήνες μετά την αποχώρηση του Adrian Newey, η Red Bull αντιμετωπιζει σημαντικά θέματα στη Φόρμουλα 1, καθώς η απόδοση στα προκριματικά του Ιταλικού Γκραν Πριν ήταν απογοητευτικά για τα έως τώρα δεδομένα της.

Οι Max Verstappen και τον Sergio Perez θα ξεκινήσουν από την 7η και 8η θέση αντίστοιχα, ενώ η Red Bull βρέθηκε να είναι μόλις η 4η ταχύτερη ομάδα στις δοκιμές.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, είπε χαρακτηριστικά πως η Red Bull «απλώς δεν κατανοεί» την κακή απόδοση των μονοθεσίων της, υπογραμμίζοντας ότι «κάτι δεν λειτουργεί σωστά». Παρά το γεγονός ότι η ομάδα φαινόταν ανταγωνιστική και κοντά στις επιδόσεις των McLaren, Mercedes και Ferrari μέχρι το Σάββατο, στην τελική φάση των κατατακτήριων οι χρόνοι τους ήταν επτά δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργοί.

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία ήταν ότι ο Verstappen ήταν τέσσερα δέκατα πιο αργός στον τρίτο γύρο των δοκιμών με καινούρια ελαστικά, σε σύγκριση με τον δεύτερο γύρο με χρησιμοποιημένα, αφήνοντας την ομάδα να απορεί για το λόγο που συνέβη αυτό.

Ο Horner ανέφερε: «Απλώς δεν καταλαβαίνουμε πώς καταφέραμε να κάνουμε χρόνο 1:19.6 με χρησιμοποιημένα ελαστικά και στη συνέχεια, με δύο σετ καινούρια να μην μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από 1:20.0. Η ισορροπία απλώς δεν υπάρχει για τον [Verstappen], οπότε κάτι θεμελιώδες συμβαίνει που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτή τη στιγμή».

Παρά τις διάφορες ρυθμίσεις που δοκιμάστηκαν στο Γκραν Πρι της Ολλανδίας την προηγούμενη εβδομάδα, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα. Ο Horner παραδέχτηκε ότι, παρά τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί, η ομάδα δεν έχει ακόμα καταφέρει να βρει λύση.

Ο Helmut Marko, σύμβουλος της Red Bull, εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για την απόδοση στην τρίτη φάση των κατατακτήριων, σημειώνοντας πως αυτό συνέβη σε μια κρίσιμη στιγμή για την ομάδα, καθώς η McLaren φαίνεται να παίρνει το πάνω χέρι στη μάχη για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Η πτώση της απόδοσης της Red Bull συμπίπτει με την αποχώρηση του Adrian Newey από τον τεχνικό ρόλο του στην ομάδα, με τον Marko να παραδέχεται ότι η εμπειρία του Newey θα μπορούσε να δώσει λύσεις τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό