27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Στη φάκα των «Αδιάφθορων»: Τον χειμώνα αστυνομικός το καλοκαίρι… μετρ στη Μύκονο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας 31χρονος υπαρχιφύλακας με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. καθώς όπως αποκαλύφθηκε προσκόμιζε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, προκειμένου να λαμβάνει αναρρωτική άδεια τους καλοκαιρινούς μήνες και να εργάζεται ως μετρ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μύκονο.

Ο νεαρός αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί ως αποσπασμένος στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, προσκόμιζε βεβαιώσεις από ιδιώτη γιατρό ότι –μεταξύ άλλων- πάσχει από «οξεία οσφυαλγία». Ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες κατέθεσε στις Εσωτερικές Υποθέσεις ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναρρωτικών Αδειών του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον 31χρονο υπαρχιφύλακα ότι καταθέτει ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του, με σκοπό να εξαπατήσει τα μέλη της Επιτροπής «και να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι δεν μπορεί να εκτελέσει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα».

Σύμφωνα με το περιεχόμενο των ανωτέρω ιατρικών γνωματεύσεων, με ημερομηνίες 11-07-2024 και 18-07-2024 αντίστοιχα, ο εν λόγω αστυνομικός πάσχει από «οξεία οσφυαλγία», λόγω των συμπτωμάτων της οποίας «δεν δύναται να εργαστεί, πρέπει να παραμείνει αυστηρά κλινήρης και υπό φαρμακευτική αγωγή για 20 ημέρες». Ο 31χρονος υπαρχιφύλακας προσκόμισε ηλεκτρονικά τις δύο ιατρικές βεβαιώσεις και παραπέμφθηκε, την 15-07-2024 και την 19-07-2024 αντίστοιχα, στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή, όπου στην πρώτη περίπτωση δεν εμφανίστηκε, επικαλούμενος πρόβλημα μετακίνησης. Ωστόσο, γιατρός της Επιτροπής μετέβη στην οικία του προκειμένου να τον εξετάσει (σ.σ. σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία), ανακαλύπτοντας ότι ο νεαρός αστυνομικός δεν ήταν εκεί με αποτέλεσμα να διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του.

Στις 19 Ιουλίου 2024, τελικά, παρουσιάστηκε ενώπιον της Επιτροπής υποβασταζόμενος από πατερίτσες και «προσποιούμενος» δυσχέρεια βάδισης. Υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση για το επικαλούμενο πρόβλημα υγείας (οσφυαλγία) με αρνητικό αποτέλεσμα, με τον ίδιο να επιμένει ότι υπάρχει ιατρικό πρόβλημα και να αναφέρει ότι θα προσκομίσει μαγνητική τομογραφία, με αποτέλεσμα να παίρνει αναβολή για τις 24 Ιουλίου 2024. Οι «Αδιάφθοροι» είχαν ενημερωθεί, τον έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση και διαπίστωσαν ότι ο 31χρονος υπαρχιφύλακας βρίσκονταν επί τουλάχιστον 6 συνεχείς ώρες εκτός της οικίας του, περπατώντας χωρίς πατερίτσες και δίχως γενικότερα να παρουσιάζει οποιοδήποτε πρόβλημα στη βάδιση.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι ο νεαρός αστυνομικός από τις 24 Μαρτίου 2024 μέχρι και σήμερα κωλύεται των υπηρεσιακών καθηκόντων του ένεκα διαδοχικής λήψης αδειών (σ.σ. αναρρωτικών και βραχείας άδειας), ενώ κατά την τελευταία διετία έχει απουσιάσει από την Υπηρεσία του για λόγους υγείας συνολικά 162 ημέρες. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το καλοκαίρι του 2023, ενώ ήταν σε αναρρωτική άδεια, εργάζονταν ως μετρ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Μυκόνου!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό