22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη Σοφία Κόκκαλη και την Αμαλία Καβάλη το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» θεσπίστηκε το 2007 με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη

Σε δύο ηθοποιούς -λόγω της παύσης που επέβαλε στον θεσμό η πανδημία την προηγούμενη διετία- και συγκεκριμένα στη Σοφία Κόκκαλη και στην Αμαλία Καβάλη, απονεμήθηκε το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαΐου 2023, στο ομώνυμο ίδρυμα στην Πλάκα.

Η Σοφία Κόκκαλη τιμήθηκε για τη θεατρική σεζόν 2020-2021, όπου ξεχώρισε η ερμηνεία της στο έργο «Το σχολείο των γυναικών» του Μολιέρου, που σκηνοθέτησε ο Έκτορας Λυγίζος και παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Για τη σεζόν 2021-2022 η Αμαλία Καβάλη διακρίθηκε για την ερμηνεία της στα έργα «Ο γιατρός της τιμής του» του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα και «Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Μαρτίνα Μάγιοκ, τα οποία σκηνοθέτησε ο Θωμάς Μοσχόπουλος στο Θέατρο Πόρτα.

Την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη απένειμε η προηγούμενη κάτοχός της, η ηθοποιός Δήμητρα Βλαγκοπούλου στις δύο νικήτριες, οι οποίες θα κρατήσουν την καρφίτσα από έξι μήνες, μέχρι την επόμενη απονομή. Υποψήφιες για το βραβείο ήταν ακόμη η Αμαλία Αρσένη, η Μαρία Μοσχούρη, η Κίττυ Παϊταζόγλου και η Ελένη Μπούκλη.

Σημειώνεται πως το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» θεσπίστηκε το 2007 με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, και απονέμεται ετησίως στην καλύτερη ερμηνεία νέας γυναίκας ηθοποιού. 

Στην ηθοποιό μαζί με το χρηματικό έπαθλο (που ανέρχεται σε 3.000 ευρώ) περιέρχεται και η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη την οποία παραδίδει στην επόμενη βραβευθείσα. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό