27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Στη Σλοβενία θα κατασκευάζεται το νέο Renault Twingo

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το Renault Group και η κυβέρνηση της Σλοβενίας υπέγραψαν ένα μνημόνιο συνεργασίας για την παραγωγή της ολοκαίνουριας, αμιγώς ηλεκτρικής γενιάς του Twingo στο εργοστάσιο της πρώτης στο Novo Mesto, με την έναρξη της παραγωγής να προβλέπεται για το 2026. Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφτηκε στο εργοστάσιο, όπου κατασκευάζονται διάφορα μοντέλα της Renault από το 1973, από τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Robert Golob και στελέχη της γαλλικής μάρκας και όπως φέρονται να έχουν δηλώσει στελέχη του εργοστασίου, θα επιτρέψει την διατήρηση της παραγωγής και ακόμα σημαντικότερα, των 1.400 εργαζομένων που απαρτίζουν το ανθρώπινο δυναμικό των εγκαταστάσεων στο Novo Mesto έπειτα από τη λήξη των συμβάσεων που αφορούσαν στην κατασκευή του προηγούμενου Twingo. Να σημειώσουμε δε, ότι το εργοστάσιο αυτή τη στιγμή κατασκευάζει μονάχα το Renault Clio και λειτουργεί με μία μόνο βάρδια.

Το νέο Renault Twingo αποκαλύφθηκε στους επενδυτές και τον κόσμο το περασμένο φθινόπωρο και περιγράφεται από τον επικεφαλής  του ομίλου, Luca de Meo, ως μία “ασημένια σφαίρα για την βιώσιμη αστική κινητικότητα”. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο de Meo σύγκρινε το νέο Twingo με τα ιαπωνικά kei cars, μία ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία αυτοκινήτων στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου με χαμηλό κόστος αγοράς αλλά και χρήσης. Αυτή είναι η φιλοσοφία και πίσω από το Twingo που αν όλα εξελιχθούν καλώς, θα λανσαριστεί στην αγορά με αρχική τιμή η οποία δεν θα υπερβαίνει τα €20.000 ενώ το μηνιαίο κόστος χρήσης του δεν θα υπερβαίνει τα €100 – εν μέρει χάρη στην κορυφαία για την κατηγορία του κατανάλωση ενέργειας της τάξης των 10 kWh ανά 100 χιλιόμετρα που αν όντως επαληθευτεί, θα είναι περίπου 50% χαμηλότερη από αυτή των μικρών ηλεκτρικών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ο σχεδιασμός και η εξέλιξη του Twingo έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό στην Γαλλία ενώ έπειτα από την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ του Renault Group και της Volkswagen, η γαλλική μάρκα ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό ότι θα συνεργαστεί με μία κινέζικη εταιρία (κατά πάσα πιθανότητα όχι κατασκευαστής αλλά προμηθευτής) ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το φιλόδοξο και εντατικό πρόγραμμα εξέλιξης και να εντοπιστούν οι πιθανές συνέργειες που θα βοηθήσουν την Renault στην μείωση του κόστους. Η παραγωγή του νέου Renault Twingo στο Novo Mesto της Σλοβενίας είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει κάποια στιγμή εντός του 2026 και το αρχικό πλάνο αναφέρει ετήσια παραγωγή της τάξης των 150.000 αυτοκινήτων ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι σύμφωνα με την εταιρία, στόχος είναι να μην χρειάζονται περισσότερες από 10 ώρες για την κατασκευή κάθε αυτοκινήτου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό