26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Στη ΜΕΘ το 2χρονο κοριτσάκι με σοβαρά εγκαύματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού εξακολουθεί να νοσηλεύεται 2χρονο κοριτσάκι από χωριό του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από ανάφλεξη που σημειώθηκε την ώρα που ο 28χρονος πατέρας της έβαζε βενζίνη στο ΙΧ του, με μπιτόνι, στην αυλή του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr ο 28χρονος πατέρας του μωρού μετά το μηχανάκι ανεφοδίασε με το μπιτόνι βενζίνης και το αυτοκίνητό του. Αμέριμνο το παιδάκι πήγε να τρέξει στην αγκαλιά του και τότε, εξαιτίας της ποιότητας του υφάσματος του φορέματος του παιδιού (τούλι) δημιουργήθηκε στατικός ηλεκτρισμός με το μπιτόνι, ο οποίος προκάλεσε την ανάφλεξη.

Από την ανάφλεξη, πήραν φωτιά τα ρούχα του μικρού κοριτσιού, με αποτέλεσμα να υποστεί καθολικά εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Το παιδάκι νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, αλλά κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Ο 28χρονος πατέρας της τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κοριτσάκι, που νοσηλεύεται στο Παίδων, φέρει εγκαύματα στο 60% του σώματός του και δίνει μάχη για τη ζωή του.

«Οι παιδοχειρουργοί αμέσως όταν είδαν το κοριτσάκι πήραν την αστυνομία για να ειδοποιήσουν για το πρόβλημα που συνέβαινε. Η αστυνομία συνέλαβε τους γονείς, οι οποίοι έχουμε μάθει ότι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το κοριτσάκι έχει εγκαύματα στο πρόσωπο και πάνω από 50% στο σώμα», είπε μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Έγινε λαμπάδα»

Τα ρούχα του παιδιού σε κλάσματα του δευτερολέπτου τυλίχθηκαν στις φλόγες με τον πατέρα του παιδιού και τον παππού του να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες με τα χέρια. Οι δύο άντρες μάλιστα έσκισαν τα ρούχα του παιδιού με τα χέρια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ηλικιωμένος άνδρας ο οποίος μάλιστα χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μιλώντας για το θέμα στον ALPHA, συγγενής της οικογένειας είπε: «Το πήγανε στην Αθήνα το μωρό, έγινε “λαμπάδα”. Κάηκε και ο παππούς, προσπάθησε να το σβήσει και έκαψε τα χέρια του»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό