22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη Λάρισα ο υφ. Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος

Ειδήσεις Ελλάδα

O υφυπουργός τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα, ούτε εντός της βουλής, ούτε εκτός της βουλής να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία»

«Αυτός ο πίνακας, δηλαδή το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί. Ο χειρισμός του τοπικού ελέγχου και της χάραξης των διαδρομών. Σας θυμίζω ότι έχει παραδοθεί από τον Νοέμβριο του 2022. Ένα σύστημα που λειτουργούσε και την νύχτα του μοιραίου δυστυχήματος. Δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε», δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος κατά την επίσκεψη του στον ΟΣΕ της Λάρισας, σήμερα το απόγευμα παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφος τη διαδικασία που τηρείται για τον έλεγχο των αμαξοστοιχιών, παρουσία του σταθμάρχη.

Παράλληλα, ο υφυπουργός τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα, ούτε εντός της βουλής, ούτε εκτός της βουλής να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία», ενώ στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον σταθμάρχη για να εξηγήσει την διαδικασία στους δημοσιογράφους. Από την πλευρά του ο σταθμάρχης που βρισκόταν στην αίθουσα του σταθμαρχείου παρουσίασε την διαδικασία και είπε ότι «αυτό δεν είναι το σύστημα τηλεδιοίκησης, αλλά τοπικός χειρισμός της διαδρομής», για να συμπληρώσει πως «η τηλεδιοίκηση βγήκε τελείως εκτός από τον Ιούλιο του 2019, αλλά και υπολειτουργούσε μέχρι το 2019».

Λίγο πριν το τέλος παρουσίασης της διαδικασίας πήρε τον λόγο ξανά ο υφυπουργός, μετά από ερώτηση δημοσιογράφων για το αν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση και είπε πως «η τηλεδιοίκηση όπως έχουμε πει θα είναι έτοιμη περίπου τέλος Σεπτεμβρίου, όμως αυτό το σύστημα, είναι αρκετό για να προλάβει ένα τέτοιο δυστύχημα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό