22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα στήριξης

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης της κοινωνίας, η οποία πλήττεται από τον πληθωρισμό, θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, αφού μετρήσουμε σωστά, ιεραρχήσουμε τις προετεραιότητες και καταλήξουμε στις δυνατότητες, ο πρωθυπουργός πολύ συγκεκριμένα και με μεγάλη σαφήνεια θα ανακοινώσει ποια είναι εκείνα τα μέτρα στήριξης που μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία», είπε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι «οτιδήποτε πετυχαίνουμε με την ανάπτυξη μετατρέπεται αυτόματα σε κοινωνικό μέρισμα για να στηρίξουμε την κοινωνία απέναντι στις συνέπειες της εισαγόμενης ακρίβειας». 

Σε ερώτηση για το αν ισχύει ότι εξετάζεται το μέτρο Fuel Pass 3 από το φθινόπωρο και μετά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απάντησε ότι ισχύουν όσα έχει δηλώσει, ότι οι ανακοινώσεις για το σύνολο της κοινωνικής πολιτικής ενόψει χειμώνα θα γίνουν από τον πρωθυπουργό τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα ανακοινωθούν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί «κρατώντας εφεδρείες και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας». 

Πάντως ο κ. Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση, δήλωση ότι τα έσοδα από τον τουρισμό «δίνουν τη δυνατότητα στο κράτος να στηρίξει περισσότερο την κοινωνία που χειμάζεται από την ενεργειακή και από τις υπόλοιπες κρίσεις και να έχουμε επίσης τις πολύτιμες εφεδρείες που χρειαζόμαστε ενόψει του χειμώνα που έρχεται». «Παράλληλα τα έσοδα από τον Τουρισμό περνούν άμεσα στην καθημερινή οικονομία και ενισχύουν απευθείας το εισόδημα των πολιτών», πρόσθεσε. 

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η τουριστική κίνηση στη χώρα μας φέτος καταγράφει ισχυρή δυναμική καθώς οι τουριστικές ροές ξεπερνούν ακόμη και τις πιο αισιόδοξες αρχικές προβλέψεις. «Οι αφίξεις από το εξωτερικό στα αεροδρόμια της χώρας ανήλθαν τον Ιούνιο σε 3.481.000 καταγράφοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με το περσινό ποσοστό, ήταν περίπου 1.980.000 οι αφίξεις ενώ οριακά αυξημένες είναι συγκριτικά και με τον Ιούνιο το 2019 όταν είχαμε 3.478.000 αφίξεις περίπου».

Ανέφερε ακόμη ως χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πάνω από 15.000 τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά την Ακρόπολη ενώ αυτή την εβδομάδα εκτιμάται ότι οι επισκέπτες στην Αθήνα ξεπέρασαν το 1 εκατ. «Σε υψηλά επίπεδα κινείται επίσης ο τουρισμός και σε άλλες περιοχές της χώρας, στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία καθώς η αντικατάσταση των Ρώσων και των Ουκρανών ταξιδιωτών από επισκέπτες βαλκανικών χωρών μπόρεσε να ισοσκελίσει τις απώλειες που είχαμε από τους τουρίστες αυτούς», είπε.

Υπογράμμισε ότι μεγάλη αύξηση αφίξεων που φθάνει το 280% παρατηρείται και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς συμμετέχει πλέον στο κομμάτι αυτό και η κρουαζιέρα. «Στόχος τώρα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και η προσέλκυση τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, βορειοευρωπαίων συνταξιούχων», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή σειρά προγραμμάτων που απευθύνονται και στο εσωτερικό κι έχουν κυρίως σκοπό να βοηθήσουν εκείνους τους συμπολίτες μας που πλήττονται από τις επάλληλες κρίσεις και δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους. Σκοπός είναι να κάνουν και αυτοί κάποιες μέρες διακοπές δίνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, πρόσθεσε. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του πρώην ΟΑΕΔ με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ και τρέχει από την 1η Αυγούστου για περιοχές με ειδική μέριμνα για περιοχές όπως η βόρεια Εύβοια αλλά και σε εκείνο που απευθύνεται αποκλειστικά σε συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Εξήγησε επίσης ότι ιδιαίτερα διευρυμένο είναι φέτος και το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους με την παροχή άυλης ψηφιακής κάρτας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ακολούθως μία ενημέρωση για τις πυρκαγιές επισημαίνοντας ότι την τελευταία εβδομάδα το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 756 αστικές πυρκαγιές, 472 παροχές βοήθειας και 297 δασικές πυρκαγιές ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό