15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη Βρετανία τη Δευτέρα ο Ν. Δένδιας- Υπογράφει πολυεπίπεδη συμφωνία

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Ηνωμένο Βασίλειο επισκέπτεται τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη σε διάστημα λίγων μηνών, γεγονός το οποίο υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών με το Ηνωμένο Βασίλειο, στην εποχή μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του αναμένεται να συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών, Ελίζαμπεθ Τρας και την υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για την Ευρώπη και την Αμερικανική Ήπειρο, Γουέντι Μόρτον.

Οι συνομιλίες του κ. Δένδια θα εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. 

Κατά την επίσκεψη προγραμματίζεται επίσης η υπογραφή «Μνημονίου Κατανόησης περί Διμερούς Στρατηγικού Πλαισίου μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας».

Σχολιάζοντας σε συνέντευξή του τη διμερή συμφωνία συνεργασίας με την Βρετανία, ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι η συμφωνία καλύπτει έναν μεγάλο αριθμό τομέων, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, ωστόσο, δεν είναι αμιγώς αμυντική, όπως οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Αποτελεί Συμφωνία -Πλαίσιο, η οποία θα επιτρέψει την εμβάθυνση των σχέσεων μας με μια χώρα, με την οποία μας συνδέουν παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας αιώνων», είπε.

Επιπλέον, κατά την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Κοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Εξωτερικών, Τομ Τούγκεντατ και Άμυνας, Τομπάιας Έλλγουντ

Επίσης, κατά την παραμονή η του στο  Λονδίνο, ο υπουργός Εξωτερικών θα είναι ομιλητής στο «Royal United Services Institute». Το θέμα της ομιλίας του υπουργού θα είναι «Ενισχύοντας την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο -Enhancing Security and Stability in Europe and the Mediterranean».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό