21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στη Βραζιλία σου κλέβουν το κινητό για να σου αδειάσουν τον λογαριασμό

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι συμμορίες στο Σάο Πάολο αναβαθμίζουν τις τεχνικές τους γνώσεις και βάζουν στόχο τους τα smartphones. O λόγος που επιλέγουν τα smartphones, όμως, δεν είναι για να τα μεταπωλήσουν στη μαύρη αγορά.

Ο βασικός σκοπός για τον οποίο έχει γίνει κοινός τόπος η κλοπή smartphones στην Βραζιλία δεν είναι για να πιάσουν κάποια καλή τιμή σε δεύτερη πώληση, αλλά για να γίνει χρήση των εφαρμογών mobile banking μέσω αυτών και να αδειάσουν έτσι οι κακοποιοί τους λογαριασμούς των κατόχων των smartphones αυτών.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές το ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο οι κακοποιοί καταφέρνουν να παρακάμψουν όλες τις παραμέτρους ασφαλείας και ταυτοποίησης του χρήστη στις εφαρμογές τραπεζικής για να μπορέσουν να κλέψουν χρήματα με το κλεμμένο smartphone.

Ένα στοιχείο που έχει προκύψει από τη μελέτη του φαινομένου είναι ότι οι κακοποιοί δείχνουν να προτιμούν τα Android smartphones από τα iPhone, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κλέβουν και smartphones της Apple. Απλώς, το iOS θεωρείται πιο δύσκολο να το ξεγελάσει κανείς και να χρησιμοποιήσει τις εφαρμογές τραπεζικής.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό