12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη Βοστώνη το μομέντουμ, match ball για το Γκόλντεν Στέιτ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Βοστώνη επανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας και θα επιχειρήσει απόψε να πάρει για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ κόντρα στο Μιλγουόκι. Ξανά χωρίς Μοράντ το Μέμφις, μία νίκη από την πρόκριση το Γκόλντεν Στέιτ.

Το Μιλγουόκι δεν μπόρεσε να προστατεύσει την έδρα του και στα δύο κολλητά παιχνίδια στο Fiserv Forum, επομένως είναι αναγκασμένο να κάνει και δεύτερο break στο TD Garden, αν θέλει να περάσει στους τελικούς της Ανατολής (02:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Οι Μπακς είχαν υπό έλεγχο για τρία δωδεκάλεπτα το Game 4, ωστόσο στην τέταρτη περίοδο δέχθηκαν 43 πόντους και μοιραία ηττήθηκαν από τους ψυχωμένους Σέλτικς, οι οποίοι δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη πολυφωνία συγκριτικά με τα “ελάφια”.

Βοστώνη – Μιλγουόκι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο τέταρτο παιχνίδι τη διαφορά έκανε ο Αλ Χόρφορντ, που πέτυχε career high στα playoffs με 30 πόντους (11/14 σουτ, 5/7 τρίποντα)! Καθοριστικοί ωστόσο, ήταν τόσο ο Μάρκους Σμαρτ με δύο clutch shots, όσο και ο Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος μετά το τραγικό 4/19 στο τρίτο παιχνίδι, επέστρεψε με 30 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Ο Γιάννης το πάλεψε όσο μπορούσε, είχε 34 πόντους (14/32 σουτ), ωστόσο τα “ελάφια” δεν βρήκαν έναν δεύτερο σταθερό πόλο σκοραρίσματος στο Game 4. Ο Τζρου Χολιντέι, ελλείψει του Μίντλετον, είναι σαφώς πιο aggressive, αλλά στο τέταρτο ματς αποδείχθηκε εντελώς ανεπαρκής επιθετικά, μένοντας στους 16 πόντους με 5/22 σουτ. Το χειρότερο ωστόσο ήταν, πως είχε 3/12 στην τελευταία περίοδο.

Πλέον, τίθεται σοβαρό θέμα αναφορικά με τα αποθέματα ενέργειας των Μπακς, οι οποίοι “ματώνουν” για να σκοράρουν απέναντι στη σκληρή άμυνα της Βοστώνης. Χωρίς τον Μίντλετον, είτε ο Γιάννης πρέπει να κάνει τον σούπερμαν, είτε να δώσει βοήθειες το supporting cast με μεγαλύτερη συνέπεια, προκειμένου να βρουν τα “ελάφια” break στο break.

Μετά από τέσσερις κόντρες πάντως, είναι εμφανές ότι οι επιθετικές λύσεις του Μιλγουόκι στερεύουν. Ο Χολιντέι παίρνει 23 σουτ ανά ματς, όμως εκτελεί μόλις με 33,6%. Ο Γιάννης σκοράρει 32 πόντους ανά αγώνα, αλλά και αυτός έχει δυσκολευτεί πολύ απέναντι σε Γκραντ Γουίλιαμς, Ρόμπερτ Γουίλιαμς και Χόρφορντ, αφού σουτάρει με 43,5%.

Προγνωστικά NBA

Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την καρδιά των πρωταθλητών, όμως κακά τα ψέματα, το μομέντουμ τώρα έχει περάσει για τα καλά στα χέρια των Σέλτικς, οι οποίοι θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν τη νίκη τους στο Μιλγουόκι, παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στη σειρά.

Οι μπουκ λογικά δίνουν φαβορί τον άσο με το βασικό χάντικαπ στους 5,5 πόντους. Μπορούμε να το κατεβάσουμε στον 1,5 και να πάρουμε παράλληλα το Under 225,5 για μία απόδοση στο 2.05.

Στα πρώτα τρία ματς της σειράς το σύνολο των πόντων δεν ξεπέρασε τους 204, ενώ στο τέταρτο πήγαινε ξανά σε πολύ χαμηλά επίπεδα, πριν πάρουν φωτιά οι Σέλτικς στην τέταρτη περίοδο και σουτάρουν με το εξωφρενικό 84% (16/19 σουτ). Ακόμη κι έτσι όμως, το Game 4 έφτασε μέχρι τους 224.

Στα ειδικά των παικτών, δεν μπορεί να αγνοηθεί η τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Χόρφορντ. Ο πολύπειρος σέντερ σημείωσε συνολικά 52 πόντους στα δύο παιχνίδια στο Μιλγουόκι κι έχει 18,8 κατά μέσο όρο στη σειρά. Με τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς ΙΙ αμφίβολο, αναμένεται να παίξει ξανά σημαντικό ρόλο για τους Σέλτικς απόψε. Στο 1.87 το Over 13,5 πόντοι του Χόρφορντ.

Μέμφις – Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Μέμφις έκανε αν μη τι άλλο φιλότιμη προσπάθεια στο Game 4, χωρίς τον Τζα Μοράντ στο παρκέ. Κράτησε το Γκόλντεν Στέιτ μόλις στους 38 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Προηγήθηκε με +12 στην τέταρτη περίοδο, στο τέλος όμως μίλησαν οι προσωπικότητες των Γουόριορς.

Με 18 πόντους στα τελευταία οκτώ λεπτά, ο Στεφ Κάρι (32 συνολικά) οδήγησε τους Dubs στην ανατροπή και στο match ball πρόκρισης, αφού πλέον προηγούνται με 3-1 στη σειρά.

Κάπου εδώ λοιπόν, φαίνεται πως τελειώνει το φετινό ταξίδι των Γκρίζλις στα playoffs (04:30 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24). Άλλωστε, τα νέα από τον τραυματισμό του Μοράντ δεν είναι ενθαρρυντικά, αφού οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο ηγέτης των “αρκούδων” θα χάσει το υπόλοιπο της postseason, ακόμη κι αν η ομάδα του Τέιλορ Τζένκινς φέρει τα πάνω κάτω, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Οι Γουόριορς, αφού επιβίωσαν στο Game 4, με 4/24 τρίποντα από την τριάδα Κάρι, Τόμπσον και Πουλ, γνωρίζουν πως βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση στους τελικούς της Δύσης. Στο αξιοπρεπές 1.70 το διπλό με -2,5 πόντους για την ομάδα του Στιβ Κερ, ο οποίος απουσίασε από το προηγούμενο ματς λόγω κορονοϊού και δεν ταξίδεψε με την αποστολή του Γκόλντεν Στέιτ, στο Μέμφις, για το Game 5. Αυτό σημαίνει, ότι την ευθύνη στον πάγκο, θα έχει ξανά ο Μάικ Μπράουν, ο οποίος την ερχόμενη σεζόν θα αναλάβει στους Σακραμέντο Κινγκς.

Σε ό,τι αφορά στο σύνολο των πόντων, η απουσία του Μοράντ αδυνατίζει εμφανώς την επίθεση του Μέμφις, καθώς μιλάμε για έναν παίκτη που είχε 38,1 πόντους κατά μέσο όρο στα πρώτα τρία παιχνίδια της σειράς. Οι Γκρίζλις είναι υποχρεωμένοι να ποντάρουν στην άμυνά τους για να έχουν ελπίδα απόψε. Είναι χαρακτηριστικό, πως το Μέμφις, σε 25 παιχνίδια στη regular season χωρίς τον Μοράντ, δεχόταν 104 πόντους ανά 100 κατοχές, ενώ με τον 22χρονο σούπερ σταρ “παρών” το defensive rating (112,3) των “αρκούδων” ήταν πολύ χειρότερο. Στο 1.70 το Under 221,5. Το τέταρτο ματς δεν έφτασε ούτε καν τους 200.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Βοστώνη – Μιλγουόκι: 1 -1,5 & Under 225,5 (απόδοση 2.05), 02:00
Βοστώνη – Μιλγουόκι: Χόρφορντ Over 13,5 πόντοι (απόδοση 1.87), 02:00
Μέμφις – Γκόλντεν Στέιτ: 2 -2,5 (απόδοση 1.70), 04:30
Μέμφις – Γκόλντεν: Under 221,5 (απόδοση 1.70), 04:30

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό