21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στην DBS 770 Ultimate το κύκνειο άσμα του κλασικού V12 της Aston Martin (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η DBS 770 Ultimate είναι η πιο ειδική αλλά και η τελευταία έκδοση της Aston Martin DBS με τον εμβληματικό V12 της μάρκας στην παραδοσιακή του εκδοχή χωρίς κάποια μορφή εξηλεκτρισμού. Η παρουσίασή της συμπίπτει με τη συμπλήρωση 110 ετών από την ίδρυση της Aston Martin αλλά και 75 από την πρώτη εμφάνιση της επωνυμίας DB.

Η DBS 770 Ultimate θα κατασκευαστεί 300 φορές ως κουπέ και 199 ως κάμπριο -πριν την εξατομίκευση φυσικά- με τις τιμές να είναι αντίστοιχα 314 και 383 χιλιάδες ευρώ. Που φυσικά δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να έχουν όλες προπωληθεί.

Ο V12 των 5.200 κυβικών για την περίσταση έχει φτάσει τους 770 ίππους (+7%) και τα 900 Nm, που καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιιβωτίου 8 σχέσεων της ZF. Όσο για τις επιδόσεις σημειώστε πως η τελική φτάνει τα 340 χλμ./ ώρα.

Από κει και πέρα τα δισκόφρενα είναι κεραμικά, το σύστημα διεύθυνσης πιο άμεσο, και η ανάρτηση έχει νέες ρυθμίσεις για καλύτερο έλεγχο και άνεση.

Στο αμάξωμα διαφοροποιήσεις υπάρχουν στα σημεία που βελτιώνουν την αεροδυναμική, ενώ κάποιες λεπτομέρειες είναι από ανθρακόνημα.   

Στο εσωτερικό τα πάντα είναι επενδυμένα με αλκαντάρα και διάτρητο δέρμα, ενώ δεν φυσικά και δεν λείπει το απαραίτητο ταμπελάκι με την αρίθμηση του κάθε αυτοκινήτου.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό