24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στην Alfa Romeo από το 2022 ο Μπότας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Φιλανδός οδηγός της Φόρμουλα Ένα, Βάλτερι Μπότας, θα εγκαταλείψει τη Mercedes και θα αγωνιστεί για την Alfa Romeo με πολυετή συμφωνία από το 2022, ανέφερε σήμερα με ανακοίνωσή της η ομάδα με έδρα την Ελβετία.

Η κίνηση αυτή ανοίγει το δρόμο για τον Τζορτζ Ράσελ να αποχωρήσει με τη σειρά του από την Γουίλιαμς και να πάρει τη θέση του Μπότας στη Mercedes, μαζί με τον επτά φορές συμπατριώτη του παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον. 

«Ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική μου καριέρα ανοίγει», δήλωσε ο Μπότας, εννιά φορές νικητής σε γκραν πρι, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον αποσυρόμενο συμπατριώτη του και παγκόσμιο πρωταθλητή του 2007, Κίμι Ράικονεν.

Και πρόσθεσε: «Απολαμβάνω την ευκαιρία που μου δόθηκε να βοηθήσω την ομάδα, να είμαι ένας από τους οδηγούς της. Ειδικά τώρα με τους νέους κανονισμούς από το 2022 που δίνουν στην ομάδα την ευκαιρία να κάνει ένα άλμα στην απόδοσή της».

Ο 32χρονος Μπότας πήγε στη Mercedes από τη Williams το 2017, μετά την ξαφνική αποχώρηση του παγκόσμιου πρωταθλητή το 2016 Νίκο Ρόσμπεργκ και δήλωσε περήφανος για όσα είχε πετύχει μαζί με τον Χάμιλτον.

: Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό