22.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Στην 3η θέση του Super Cup το Περιστέρι, 73-69 τον Άρη που… λύγισε στις λεπτομέρειες []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ρόδος έφερε… γούρι στο Περιστέρι για την έναρξη της σεζόν, καθώς επικράτησε του Άρη με 73-69 στον μικρό τελικό του Super Cup, λαμβάνοντας την 3η θέση. Ο μεγάλος τελικό για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (29/09, 20:30 – ΕΡΤ3), ανάμεσα στον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR και τον Ολυμπιακό.

Oι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, δίνοντας μία… άγρια ομορφιά στην αναμέτρηση, κυρίως στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, η ομάδα των δυτικών προαστίων επικράτησε στις λεπτομέρειες και δεν επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να πάρουν τη νίκη.

Με το… δεξί ο Άρης, «ξύπνησε» το Περιστέρι

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη ξεκίνησαν πολύ καλύτερα την αναμέτρηση και δεν ήταν μόνο η άμυνα που τους βοήθησε, αλλά και η καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση του Άρη, η οποία έβαλε την «πορτοκαλί θεά» αρκετές φορές στο καλάθι (17-8, 5:00). Μάλιστα, η είσοδος του Τολιόπουλου… εκτόξευσε το σκοράρισμα των Θεσσαλονικιών, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα στη λήξη της 1ης περιόδου (25-16).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το Περιστέρι έκανε την… πραγματική είσοδό του στο παρκέ και λειτούργησε πολύ καλύτερα, βελτιώνοντας την εικόνα του στην άμυνα και μειώνοντας σε 32-29 (25 πριν την ολοκλήρωση). Μπροστάριδες για την ομάδα των δυτικών προαστίων ήταν οι Πουλιανίτης, Πάπας και Κόφι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την εικόνα να μην αλλάζει και το ντέρμπι να παραμένει (41-39).

Στις λεπτομέρειες η ομάδα των δυτικών προαστίων

Η τρίτη περίοδος δεν προσέφερε ποιοτικές στιγμές, παρά τον πλουραλισμό που προσπάθησε να δώσει ο Τολιόπουλος στον Άρη. Ο Πάτο απάντησε σε κάθε επιθετική επιλογή του Έλληνα γκαρντ με 6 πόντους από κοντά και έβαλε το Περιστέρι μπροστά στην ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου (55-57).

Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά, με το coach Λιμνιάτη να εμπιστεύεται τους πιτσιρικάδες Αβδάλα, Σταυρακόπουλο και Ζούγρη, οι οποίοι έκαναν το 63-70 (37:00). Η εν λόγω διαφορά συντηρήθηκε από τους νεαρού αθλητές, οι οποίοι μπλόκαραν τον Άρη και πήραν τη νίκη για το Περιστέρι με τελικό σκορ 73-69.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Τηγάνης, ΜηλαπίδηςΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-16, 41-39, 55-57, 69-73

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό