25 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Στην φυλακή επτά μέλη του κυκλώματος εκβιασμών που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην φυλακή οδηγούνται οι επτά από τους οκτώ κατηγορούμενοι ως μέλη του δεύτερου, μετά από εκείνο με δημοτικούς και υπαλλήλους, μεγάλου κυκλώματος εκβιασμών, μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή.

Ο όγδοος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους αρνούνται το βαρύ κατηγορητήριο που τους βαρύνει, ενώ κάποιο εξ αυτών φαίνεται να επέλεξαν να τηρήσουν το δικαίωμα της σιωπής.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ συνέλαβε ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με δράση σε ολόκληρη την Αττική για περίπου ένα χρόνο, δεκατέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις από τους, ήδη κατηγορούμενους, συλληφθέντες στα επεισόδια στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Η δίωξη σε βάρος τους περιλαμβάνει σωρεία κακουργημάτων κα πλημμελημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων:

Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσηςΣυγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωσηΔιευκόλυνση εγκληματικής οργάνωσηςΕκβίασηΆμεση συνέργεια σε εκβίασηΈκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωποΗθική αυτουργία σε έκρηξηΆμεση συνέργεια σε έκρηξηΕμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωποΗθική αυτουργία σε εμπρησμόΔιακεκριμένη φθοράΗθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθοράΔιακεκριμένη οπλοκατοχήΚατασκευή εκρηκτικών μηχανισμώνΗθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμώνΚατοχή εκρηκτικώνΕπικίνδυνες σωματικές βλάβεςΗθική αυτουργία σε επικίνδυνες σωματικές βλάβεςΚακουργηματική κλοπήΠλημμεληματική κλοπήΑποδοχή προϊόντος εγκλήματοςΠλαστογραφία

Συνολικά η δικογραφία περιλαμβάνει 30 αδικήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό