19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στην Τουρκία σήμερα ο Λαβρόφ ενόψει της συνάντησης με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ουκρανός ομόλογός του Ντμίτρο Κουλέμπα θα συναντηθούν στην Τουρκία, επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Λαβρόφ θα επισκεφθεί το διεθνές διπλωματικό φόρουμ στην Αττάλεια και η «επαφή» του με τον Κουλέμπα σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί εκεί, ανέφερε το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, επικαλούμενο την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Λαβρόφ θα ταξιδέψει σήμερα στην Τουρκία.

Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου, ενώ το διπλωματικό φόρουμ έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου. Οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν έχουν μέχρι στιγμής σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο. 

Η συνάντηση προτάθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε προτείνει να γίνει σε τριμερή μορφή με τον ίδιο, τον Κουλέμπα και τον Λαβρόφ στο τραπέζι. Αναμφίβολα, η διεξαγωγή της αυριανής συνάντησης αποτελεί διπλωματική επιτυχία του Τούρκου προέδρου. 

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό