19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην τελική ευθεία η ηλεκτρική BMW i5

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρώτη BMW 5 Series με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα το ντεμπούτο της αλλά έχει ολοκληρώσει αυτό που η γερμανική εταιρία ονομάζει “το απόλυτο τεστ αντοχής”. Όχι μόνο το ολοκλήρωσε αλλά κατά τη διάρκεια του επέδειξε επανειλημμένα τόσο την σταθερότητα του ηλεκτρικού συνόλου όσο και τα δυναμικά χαρακτηριστικά  του σε συνθήκες που άνετα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πολικές. Εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ειδικά για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα καθώς είναι γνωστό ότι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν ευνοούν την λειτουργία των μπαταριών. Εξίσου σημαντική ήταν η δουλειά που έγινε από τους μηχανικούς της BMW στο καλιμπράρισμα και την ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας τόσο του κινητήριου συνόλου όσο και των συστημάτων ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας αλλά και στην γενική ισορροπία του πλαισίου και της ανάρτησης.

Η μακρά και επίπονη διαδικασία δοκιμών ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 όταν η BMW i5 ολοκλήρωσε το ταξίδι από το Μόναχο στο Arjeplog της Σουηδίας μέσω Δανίας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η ηλεκτρική i5 διάνυσε περί τα 3.000 χιλιόμετρα παρέχοντας στους δοκιμαστές και τους μηχανικούς μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αξιολογήσουν το αυτοκίνητο στο σύνολο του αλλά και τα επιμέρους υποσυστήματα. Η BMW i5 θα εξοπλίζεται με την 5η γενιά της eDrive τεχνολογίας – περαιτέρω αναβαθμισμένη για την συγκεκριμένη εφαρμογή, οπότε διαθέτει μεταξύ άλλων την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις μπαταρίες και ευφυή διαχείριση των θερμικών φορτίων που αναπτύσσονται στο σύστημα με αποτέλεσμα να προσφέρει μία εξαιρετική βάση για μεγάλες αυτονομίες και σύντομους χρόνους φόρτισης ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το Arjeplog προσέφερε απλόχερα χιόνια και πάγο για να δοκιμάσουν οι μηχανικοί της BMW τη νέα i5 σε κάθε πιθανή και απίθανη κατάσταση ενώ οι δοκιμές συνεχίστηκαν και το Μόναχο, τόσο μέσα στην πόλη όσο και γύρω από αυτήν αλλά και στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Dingolfing. Η BMW εστίασε στην απόδοση της i5 σε ψυχρά κλίματα  και γι’ αυτό επέστρεψε στον Αρκτικό Κύκλο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Σε αυτό το στάδιο, οι μηχανικοί και οι δοκιμαστές διευθετούν τις τελευταίες λεπτομέρειες, την επικοινωνία των διάφορων υποσυστημάτων μεταξύ τους και όλα εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν την i5 μία πραγματική BMW. Είναι σαφές ότι έχουμε περάσει στην τελική ευθεία που θα μας οδηγήσει στην πρεμιέρα του νέου μοντέλου. Πότε ακριβώς θα λάβει χώρα αυτή είναι άγνωστο όπως άγνωστο είναι και το αν ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της και η θερμική, η… παραδοσιακή BMW 5 Series. Όλα τα ερωτηματικά μας θα απαντηθούν σύντομα όπως όλα δείχνουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό