14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην Ρωσία θα βάλουν φυλακισμένους να φτιάχνουν φορτηγά

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε πολλές χώρες υπάρχουν αυτή την εποχή ελλείψεις εργατικού δυναμικού, με την κάθε εταιρία να αντιμετωπίζει το πρόβλημα με διαφορετικό τρόπο. Έτσι λοιπόν η Kamaz, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής φορτηγών στην Ρωσία, δήλωσε μέσω του CEO της Sergei Kogogin πως προτίθεται να χρησιμοποιήσει τρόφιμους φυλακών προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της.
Αυτή τη στιγμή η εταιρία χρειάζεται περισσότερους από 4.000 εργάτες για το εργοστάσιό της στο Naberzhnye Chelny, παρόλο που έχει ήδη προσλάβει προσωπικό που μετανάστευσε από το Ουζμπεκιστάν, οπότε οι κρατούμενοι μοιάζουν με σοβαρή εναλλακτική.
Η Ρωσία αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό λόγω της πανδημίας, οπότε η αρμόδια αρχή για τα Σωφρονιστικά Ιδρύματα της χώρας πρότεινε την λύση των τρόφιμων των φυλακών για να καλυφθούν τα κενά.
Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν η Kamaz θα προχωρήσει τελικά σε αυτή την κίνηση. Και πάντως δεν είναι καθόλου βέβαιο αν η Daimler, η οποία κατέχει το 15% της Kamaz θα ήθελε να ρισκάρει την φήμη της με μία τέτοια εξέλιξη. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως τέτοιου είδους πρακτικές εφαρμόζονταν στη Ναζιστική Γερμανία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό