16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Πεντέλη σήμερα ο Μητσοτάκης – Ικανοποίηση από την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πύρινο μέτωπο στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές διαμόρφωσε, όπως ήταν λογικό, και το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ο οποίος ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Πρέβεζα για να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις.

Έτσι, σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, για να δει από κοντά τι άφησε πίσω του το πέρασμα της πυρκαγιάς.

Αναζητώντας την ελληνική υψηλή στρατηγική: Κορυφαίοι ιθύνοντες αναλύουν

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Ντράφι, στη Διώνη, την Παλλήνη και άλλα σημεία που σημειώθηκαν καταστροφές σε κατοικίες και υποδομές.

Ξεκίνησε η καταγραφή

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός μηχανισμός στρέφεται πλέον στην καταγραφή των ζημιών.

Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών έχουν ξεκινήσει να εντοπίζουν τα προβλήματα που άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

Χθες ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι περίπου 30 κτιρίων, εκ των οποίων τα 20 χρειάζονται επισκευές ή κρίθηκαν μη κατοικήσιμα, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των ιδιοκτητών οικιών και επιχειρήσεων.

Ξανά στον «Φάρο» ο πρωθυπουργός

Την πύλη του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας πέρασε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε βρεθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης, προκειμένου να ενημερωθεί για την συνέχιση της κατάσβεσης του μετώπου στην Πεντέλη, ενώ το απόγευμα είχε την ευκαιρία να κάνει έναν απολογισμό των δράσεων.

Μετά την ολοκλήρωσε της επιχείρησης κατάσβεσης, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμά του για την ετοιμότητα και την ικανότητα του επιχειρησιακού μηχανισμού.

«Όλοι οι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατό με πολύ γρήγορη και έγκαιρη παρουσία, με μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως με πολύ καλύτερο συντονισμό σε σχέση με αυτά τα οποία είχαμε δει στο παρελθόν. Με αυτή τη λογική θα προχωρήσουμε και από εδώ και στο εξής», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό