23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην κορυφή της «λίστας θανάτου» του Κιέβου ο Πούτιν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε απόψε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι κορυφαίος στόχος στην «λίστα θανάτου» του Κιέβου.

Ο Βαντίμ Σκιμπίτσκι, ο αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, είπε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι το Κίεβο ήθελε να σκοτώσει τον Πούτιν «επειδή εκείνος συντονίζει και αποφασίζει τι θα συμβεί» στον πόλεμο. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Ρώσος ηγέτης γνωρίζει ότι είναι στην κορυφή αυτής της «λίστας θανάτου».

«Στο τέλος, όλοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», φέρεται να είπε ο Σκιμπίτσκι. «Ο Πούτιν διαπιστώνει ότι πλησιάζουμε ολοένα και πιο κοντά του αλλά φοβάται επίσης ότι θα τον σκοτώσουν οι δικοί του άνθρωποι», πρόσθεσε, σύμφωνα πάντα με την Die Welt.

Ο Σκιμπίτσκι κατονόμασε και άλλους Ρώσους που είναι στόχοι: τον ιδρυτή της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκεράσιμοφ και τον στρατιωτικό διοικητή Σεργκέι Σουροβίκιν – τον αποκαλούμενο «στρατηγό Αρμαγεδδών» από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Φέρεται να είπε ότι ο Πούτιν ήταν δύσκολος στόχος επειδή «κρυβόταν» για μεγάλο διάστημα αλλά τώρα αρχίζει να κάνει πιο συχνά δημόσιες εμφανίσεις.

Όταν ρωτήθηκε αν έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας του προέδρου, μετά τη συνέντευξη του Σκιμπίτσκι, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: «Πιστέψτε με, οι υπηρεσίες ασφαλείας ξέρουν τη δουλειά τους και ξέρουν τι κάνουν».

Ο Πεσκόφ σχολίασε ότι η συνέντευξη του Σκιμπίτσκι επιβεβαιώνει πως η Ρωσία είχε το δικαίωμα να εξαπολύσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» (όπως την αποκαλεί η Μόσχα) στην Ουκρανία πριν από 15 μήνες. «Το τρομοκρατικό καθεστώς μιλά για τις τρομοκρατικές φιλοδοξίες του. Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένη, κάτι παραπάνω από απαραίτητη και πρέπει να ολοκληρωθεί με την επίτευξη των στόχων της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η ρωσική προεδρία υποστήριξε ότι μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο ήταν μια απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν, κάτι που το Κίεβο διέψευσε. Σήμερα η αμερικανική εφημερίδα New York Times γράφει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν πως η επίθεση αυτή ενορχηστρώθηκε από Ουκρανούς κατασκόπους ή την υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό