26.1 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Στην κορυφή της βαθμολογίας όλων των εποχών στο Nations League η Εθνική Ελλάδος

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα ύψη η Εθνική Ελλάδος, καθώς ύστερα από την νίκη της με 2-0 απέναντι στην Ιρλανδία το βράδυ της Κυριακής (13/10), η «γαλανόλευκη» μετράει την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία του Nations League. Καλά ακούσατε, ούτε η φιναλίστ κόσμου Γαλλία , ούτε η φιναλίστ Ευρώπης Ισπανία δεν έχουν τους περισσότερους βαθμούς στην ιστορία του Nations League, αλλά η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή. Το… πειρατικό στους 22 αγώνες που έχει παίξει στην διοργάνωση μετράει 48 βαθμούς, δύο παραπάνω από την δεύτερη Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, η οποία έχει έναν αγώνα λιγότερο, απέναντι στην Σκωτία το βράδυ της Τρίτης (15/10).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι για το UEFA Nations League τον Σεπτέμβριο του 2018, εκτός έδρας απέναντι στην Εσθονία, όπου και νίκησε με 1-0. Τότε η Εθνική υπό της οδηγίες του Σκίμπε έκανε το ξεκίνημα 3/3, με νίκες απέναντι σε Ουγγαρία και Φινλανδία. Ωστόσο, ύστερα από το καλό ξεκίνημα ακολούθησε χάος, με την ομάδα του Γερμανού προπονητή να αποτυγχάνει να κερδίσει τους υπόλοιπους αγώνες, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να τερματίσει 3η στον 2ο όμιλο του 3ου League.

Η εθνική έπρεπε να περιμένει ως το Nations League της σεζόν 2021/22 μέχρι να γευτεί την άνοδό της στην 2η League της διοργάνωσης. Από την ήττα απέναντι στην Εσθονία μέχρι και το έπος στο «Wembley», η Εθνική Ελλάδος έχει καταφέρει να δεθεί πιο πολύ ως ομάδα μέσω του Nations League.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό