20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Κοπεγχάγη υπάρχουν 100 υδρογονοκίνητα ταξί από την DRIVR και την Toyota

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πράσινη μετατροπή των υπηρεσιών ταξί στη Δανία, καθώς στόχος της κυβέρνησης για τα νέα ταξί είναι από το 2025 να μην εκπέμπουν καθόλου CO2 ή να επιβαρύνουν την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ μέχρι το 2030 όλα τα ταξί θα πρέπει να είναι αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων.

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, η Toyota και η εταιρία υπηρεσιών ταξί DRIVR ανακοίνωσαν ότι στους δρόμους της Κοπεγχάγης κυκλοφορούν πάνω από 100 υδρογονοκίνητα ταξί. Η DRIVR είναι μια εφαρμογή για smartphone και είναι μία από τις εταιρείες ταξί που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πράσινης μετάβασης. Και τα 100 αυτοκίνητα είναι Toyota Mirai, το οποίο είναι το πρώτο αυτοκίνητο υδρογόνου μαζικής παραγωγής στον κόσμο.

Μετά από έναν από τους μεγαλύτερους δημόσιους διαγωνισμούς της Δανίας για υπηρεσίες ταξί, ο δήμος της Κοπεγχάγης, επέλεξε την DRIVR για να χειριστεί τη λεγόμενη “υπηρεσία ταξί adhoc” ολόκληρου του δήμου. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά με αναπηρίες, οι πολίτες με νοητική υστέρηση, οι πολίτες που πηγαίνουν σε νοσοκομείο, οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι πολιτικοί θα μεταφέρονται στο μέλλον με υδρογονοκίνητα ταξί, όταν επιλέξουν αυτόν τον τρόπο μεταφοράς.

Κλείνοντας, η Toyota αναφέρει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτοκίνητα υδρογόνου στη βιομηχανία ταξί και χαιρετίζει τη μακροπρόθεσμη προσέγγιση της DRIVR στην κινητικότητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό