24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Στην καταπράσινη Σκόπελο με το φουλ υβριδικό Honda CR-V

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Σκόπελος είναι ένας μικρός πράσινος παράδεισος καταμεσής στο Αιγαίο Πέλαγος με μία πανέμορφη αμφιθεατρικά χτισμένη Χώρα και βρέθηκα εκεί οδηγώντας το ολοκαίνουριο, φουλ υβριδικό, Honda CR-V.  Τοπία πνιγμένα στο πράσινο που ξεπήδησαν από κάποιον πίνακα ζωγραφικής της φύσης, γαλαζοπράσινα νερά, ονειρεμένες παραλίες και εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα.

Η Σκόπελος  αν και έγινε διάσημη με το επιτυχημένο κινηματογραφικό μιούζικαλ Mamma Mia δεν αλλοιώθηκε από τον τουρισμό και ευτυχώς δεν έχασε τίποτα από την ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη μαγεία, με την οποία την προίκισε η φύση. H μετάβαση έγινε μέσω του Βόλου που σημαίνει ότι είχε προηγηθεί η οδήγηση του Honda CR-V στην εθνική οδό για περίπου 200 χιλιόμετρα, καθώς η εκκίνηση έγινε από την Θεσσαλονίκη. Μέχρι εκεί το κόστος ήταν 14 Ευρώ για τα διόδια και 30 Ευρώ η βενζίνη καθώς η μέση κατανάλωση ήταν στα 8λτ./100 χλμ.

Σε αυτό το νησί των Βόρειων Σποράδων δεν θα δείτε τίποτα κραυγαλέο, τίποτα παράταιρο και υπερβολικό. Η Σκόπελος είναι μία πράσινη όαση στη μέση της οποίας βρίσκεται η πανέμορφη αμφιθεατρικά χτισμένη Χώρα, που θα σας κλέψει την καρδιά. Δεκάδες ονειρεμένες παραλίες θα σας σαγηνεύσουν με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα καταπράσινα πεύκα, που φυτρώνουν παντού ακόμη και πάνω στους βράχους στη μέση της θάλασσας και ηλιοβασιλέματα, που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη σας. Όπως αξέχαστες θα σας μείνουν και οι γεύσεις και τα παραδοσιακά πιάτα της Σκοπέλου. Οι στριφτές σκοπελίτικες πίτες, τα ξινά δαμάσκηνα, τα μαγειρευτά φαγητά, το διάσημο κατσικάκι και τα θαλασσινά, που θα απολαύσετε σε εστιατόρια δίπλα στο κύμα ή με εντυπωσιακή θέα στο Αιγαίο.

Η αλήθεια είναι ότι η εντυπωσιακή εμφάνιση του CR-V, ειδικά στο συγκεκριμένο χρώμα και με την διχρωμία των ζαντών  τραβούσε τα βλέμματα πάντου. Πρόκειται για την 6η γενιά του παγκοσμίου best seller μοντέλου της εταιρίας με ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις από τον προκάτοχό του, καθώς είναι πιο φαρδύ κατά 10 mm και το μήκος του φτάνει στα 4.706 mm δηλαδή 80 mm περισσότερο από το προηγούμενο CR-V. Εμπρός το μεγάλο καπό προσδίδει δυναμική ενώ η σχεδόν κάθετη μάσκα με μοτίβο πλέγματος σε piano black το καθιστά μοναδικό. Δυναμικά φλας πάνω από τους προβολείς led, αρκετές οριζόντιες και κάθετες αρμονικές γραμμές στον εμπρός προφυλακτήρα δίνουν όγκο και μια πιο σπορ εμφάνιση.

Τι θα δείτε στη Σκόπελο
Περπατήστε και ανακαλύψτε τον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας με τις πολυάριθμες εκκλησίες, τις λιγοστές θολωτές σκιές και τα σπίτια με τον σχιστόλιθο στις στέγες και τα εντυπωσιακά ακροκέραμα. Από το Πηγαδάκι, πάνω από την παραλία της Χώρας ανηφορίστε με κατεύθυνση στο Ενετικό Κάστρο που χρονολογείται από το 13ο αι. και δημιουργήθηκε από την οικογένεια των Γκίζι. Σήμερα, διασώζονται υπολείμματα από τα τείχη του αλλά η θέα στο Αιγαίο θα σας ανταμείψει. Η πιο δημοφιλής διαδρομή, πάντως, περιλαμβάνει την ανάβαση από την γραφική εκκλησία Παναγίτσα του Πύργου έως το Κάστρο. Η εκκλησία βρίσκεται πάνω στο βράχο στην είσοδο του λιμανιού της Σκοπέλου και είναι ίσως το πιο φωτογραφημένο σημείο του νησιού.

Στη Χώρα της Σκοπέλου, ξεχωρίζουν ακόμη το σπίτι του λογοτέχνη Παύλου Νιρβάνα, δίπλα από την εκκλησία των Τριών Ιεραρχών, τα εκθέματα του Αρχοντικού Βακράτσα, του Λαογραφικού μουσείου στο κέντρο της Χώρας αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου που βρίσκεται στην περιοχή Αμπελική. Μέσα από μία πανέμορφη διαδρομή πνιγμένη στο πράσινο, όπου απολαμβάναμε την σιγουριά που μας έδινε το Ιαπωνικό SUV και παράλληλα τη χαμηλή κατανάλωση καθώς είχε πέσει πλέον κάτω από τα 7 λτ./100 χλμ., φτάσαμε στον μεγάλο και όμορφο οικισμό της Γλώσσας. Αυτός βρίσκεται στη Βορειο-δυτική πλευρά της νήσου είναι χτισμένος αμφιθεατρικά πάνω σε λόφο με μαγευτική θέα στη Σκιάθο και την Εύβοια. Η Γλώσσα θα σας κλέψει την καρδιά με τα γραφικά καλντερίμια και τα παραδοσιακά σπίτια μακεδονικού ρυθμού με τις κεραμικές στέγες και τα ιδιαίτερα ξύλινα μπαλκόνια.

Στην περιοχή Σεντούκια, σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του νησιού, όπου θα φθάσετε μετά από πεζοπορία στην καταπράσινη φύση, βρίσκονται τέσσερις εξαιρετικοί αρχαίοι τάφοι της Ρωμαϊκής ή παλαιοχριστιανικής περιόδου που έχουν το γνώρισμα πως είναι λαξευτοί. Εκατοντάδες είναι οι θρησκευτικοί ναοί και 9 συνολικά τα μοναστήρια σε όλο το νησί, που τοποθετούνται στη μεταβυζαντινή περίοδο και τα οποία «κρύβουν» τη δική τους ιστορία, ενώ πολλά από αυτά περιλαμβάνουν εντυπωσιακά τέμπλα, αιώνων. Η Μονή της Ευαγγελιστρίας της οικογένειας Δαπόντε, η Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, η Μονή της Αγίας Βαρβάρας, η Μονή του Τιμίου Προδρόμου, η Αγία Μονή, ο Άγιος Ευστάθιος, ο Ταξιάρχης, η Μονή του Αγίου Ιωάννη (Κοτρωνάκι) και η Μονή Ταξιαρχών στη Γλώσσα χαρίζουν μια μοναδική θρησκευτική εμπειρία.

Το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Προδρόμου πάνω στον εμβληματικό βράχο έγινε διάσημο από την ταινία Mamma Mia και είναι πλέον ένα από τα must αξιοθέατα του νησιού. Θα πρέπει να ανεβείτε 106 σκαλοπάτια, αλλά αξίζει τον κόπο για τη μαγευτική Αιγαιοπελαγίτικη θέα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας. Αυτό που μας βόλεψε απίστευτα πολύ σε όλες τις καταστάσεις  ήταν το γεγονός πως το CRV  διαθέτει υψηλής πολύ άνετους χώρους για όλους τους επιβάτες. Ακόμη και με δύο εφήβους το ύψος των οποίων προσεγγίζει τα δύο μέτρα, δεν ακούσαμε ούτε λεπτό γκρίνια για το ότι δεν χωράνε και δεν βολεύονται στο εσωτερικό.

Πού θα κάνετε μπάνιο
Στον Στάφυλο, έναν καταπράσινο πευκόφυτο απάνεμο κόλπο, στη νότια πλευρά του νησιού, που πήρε το όνομά της από τον πρώτο μυθικό Βασιλέα της Κρητο-Μινωικής ακμής. Βρίσκεται κοντά στη χώρα και είναι μία από τις οργανωμένες, αμμώδεις και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Στο Βελανιό, στο τέλος της παραλίας του Στάφυλου, ένα μονοπάτι ανάμεσα στα δέντρα σας οδηγεί στο Βελανιό. Μία μεγάλη οργανωμένη παραλία, αρκετά εκτεθειμένη στον άνεμο, η οποία χωρίζεται από έναν βράχο σε γυμνιστών και μη. Στο Λιμνονάρι, μία ργανωμένη παραλία με ψιλή, λευκή άμμο, που βρίσκεται σε έναν κλειστό και απάνεμο κόλπο.

Φυσικά στον Πάνορμο, μία οργανωμένη παραλία με αρκετά εστιατόρια και καφέ σε έναν απάνεμο, βαθύ και μεγάλο κόλπο με βοτσαλωτή ακρογιαλιά και κρυστάλλινα διαφανή νερά. Αξίζει να μείνετε μέχρι τη δύση του ήλιου για να απολαύσετε τη γαλήνη του πευκόφυτου Πάνορμου με τα ιστιοπλοϊκά αρόδο. Στη Μηλιά, μία μεγάλη, εντυπωσιακή παραλία και για πολλούς η πιο όμορφη της Σκοπέλου. Περικυκλωμένη από πεύκα με ψιλό βότσαλο, κρυστάλλινα νερά και λευκά βράχια μέσα στη θάλασσα θα σας μείνει αξέχαστη. Είναι οργανωμένη και έχει και υποδομές για watersports. Το ηλιοβασίλεμα θα σας μείνει αξέχαστο.

Εννοείται στο Καστάνι τη παραλία του Mamma Mia, όπως είναι πλέον γνωστή από τα γυρίσματα της αγαπημένης ταινίας, η οποία είναι πιο μικρή αλλά εξίσου εντυπωσιακή με καταγάλανα, διαφανή νερά. Επίσης, είναι οργανωμένη και έχει watersports. Μην παραλείψετε την Φτελιά που πλέον είναι προσβάσιμη και με αυτοκίνητο και οργανωμένη και βρίσκεται αμέσως μετά το Καστάνι. Τα πεύκα κυριολεκτικά βουτάνε στα κρυστάλλινα νερά και εσείς κρατάτε την αναπνοή σας την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Στους στενούς και με εξαιρετικά κακή ποιότητα ασφάλτου δρόμους της Σκοπέλου, η άνεση της ανάρτησης το καλό σετάρισμα και η ευκολία στην οδήγηση παρά τις διαστάσεις του CR-V, αύξανε σημαντική αφενός την αίσθηση της ασφάλειας, αφετέρου την συνολική απόλαυση.  To  φουλ υβριδικό CR-V e:HEV διαθέτει έναν τετρακύλινδρο δίλιτρο κινητήρα βενζίνης που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson και δύο ηλεκτρομοτέρ με την συνολική ισχύ να βρίσκεται στους 184 ίππους και τη ροπή στα 335 Nm. Tο υβριδικό σύστημα κίνησης της Honda λειτουργεί με τρεις τρόπους. Ηλεκτρικά με ενέργεια από την μπαταρία, ηλεκτρικά μέσω της ενέργειας που παράγεται από το θερμικό μοτέρ που χρησιμοποιείται ως γεννήτρια, και θερμικά. Η ύπαρξη τετρακίνησης και η απόσταση των 20 εκατοστών από το έδαφος, ήταν ότι καλύτερο για τους χωματόδρομους του νησιού. Τέλος να πούμε πως οι τιμές για το τετρακίνητο Honda CR-V ξεκινούν από τις 55900 Ευρώ.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό