31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Στην Ελλάδα το νέο Mini Cooper. Πόσο κοστίζει

Ειδήσεις Ελλάδα

Η δυνατότητα παραγγελίας του νέου Mini Cooper ξεκίνησε και στην Ελλάδα, ενώ έγινε και η επίσημη παρουσίασή του στη χώρα μας, τόσο στην ηλεκτρική όσο και στην εκδοχή του με σύνολα βενζίνης.

Το MINI Cooper μπήκε λοιπόν στην 5η γενιά φυλάσσοντας ως κόρην οφθαλμού την προσωπικότητα που έχει κληρονομήσει από τους προκατόχους του. Πως το κάνει αυτό; Μα διατηρώντας τη σιλουέτα που το έχει κάνει διάσημο, με τις απαραίτητες κάθε φορά πινελιές εκσυγχρονισμού και ανανέωσης.

Πάντως σε σχέση με το πρώτο  MINI  Cooper η τελευταία του γενιά έχει μεγαλώσει κατά 80 εκατοστά, είναι πιο πλατιά κατά 30 ενώ έχει ψηλώσει και κατά 7 εκατοστά.

Αν κάποιος θελήσει να περιγράψει το νέο Mini Cooper, θα σταθεί στην μοντέρνα εμφάνιση του, στην συνολική αναβάθμιση των υλικών του, αλλά και στην ψηφιακή τεχνολογία που κατακλύζει το ηλεκτρικό. Η εμφάνιση του εμπρός του μέρους είναι μια μεταμοντέρνα εκδοχή του κλασικού MINI, ωστόσο στο πίσω μέρος τα νέα τριγωνικής σχεδίασης φώτα κάνουν την επανάσταση.

Οι διαφορές που προδίδουν το ηλεκτρικό Mini εντοπίζονται σε 3 σημεία: Στη μάσκα, στις χειρολαβές που είναι ενσωματωμένες στο αμάξωμα στο EV και  στην κεραία, που είναι shark fin για το ηλεκτρικό. Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό του ηλεκτρικό  MINI  Cooper, αυτό διακρίνεται για τη χρήση ecο-friendly υλικών, που σε κάθε περίπτωση αντανακλούν τον Premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Η καρδιά του ηλεκτρικού Mini Cooper

Με ένα εντελώς νέο σύστημα πρόωσης είναι διαθέσιμο ως Cooper E και ως Cooper SE με μεγαλύτερη ισχύ και αυτονομία.

Ο ηλεκτροκινητήρας των 184 ίππων και των 290 Nm του MINI Cooper E το επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 δεύτερα. Με 218 ίππους και 330 Nm, το MINI Cooper SE επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δεύτερα.

Η αυτονομία που προσδιορίζεται σύμφωνα με τον κύκλο WLTP είναι έως και 305 χιλιόμετρα για το MINI Cooper E που έχει μπαταρία 40,7 kWh. Στο MINI Cooper SE, η εκτιμώμενη μέγιστη αυτονομία αυξάνεται στα 402 χιλιόμετρα χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία των 54,2 kWh.

Η μπαταρία του MINI Cooper μπορεί να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα 11 kW. Η ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα είναι επίσης εφικτή στο MINI Cooper E με 75 kW και στο Cooper SE με έως 95 kW. Σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης, αυτό επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, η ενεργή πλοήγηση μέσω του MINI Navigation διασφαλίζει ότι η μπαταρία υψηλής τάσης φτάνει νωρίτερα στην ιδανική θερμοκρασία για αποτελεσματική φόρτιση. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά το χρόνο φόρτισης, ειδικά σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

το Cooper Ε διατίθεται στην τιμή των 33.450 ευρώ (χωρίς την επιδότηση)

το Cooper SE στην τιμή των 37.450 ευρώ (χωρίς την επιδότηση)

Το νέο MINI Cooper με κινητήρα βενζίνης

Σε ό,τι αφορά την θερμική εκδοχή του νέου ΜΙΝΙ, η εταιρία προσδιορίζει τα επίπεδα απόδοσης των βενζινοκινητήρων της με το γράμμα C για το MINI Cooper και με το γράμμα S για το μοντέλο υψηλότερων επιδόσεων. Η ελκυστική γκάμα κινητήρων του νέου τρίθυρου MINI συμπληρώνεται έτσι από δύο αποδοτικούς βενζινοκινητήρες με τρεις ή τέσσερις κυλίνδρους.

Με 204 ίππους και 230 Nm ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 2.000 κυβικών του MINI Cooper S εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δεύτερα. Ο τρικύλινδρος των 1.500 κυβικών και των 156 ίππων (230 Nm) του MINI Cooper C επιταχύνει το αυτοκίνητο από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 7,7 δεύτερα.

Το νέο 3θυρο MINI Cooper διατίθεται στις εξής εκδόσεις με τις εξής τιμές:

MINI Cooper C (1.499 κ.εκ., 156 PS): Από 25.550 ευρώ

MINI Cooper S (1.998 κ.εκ., 204 PS: Από 30.970 ευρώ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό