33 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Στην Ελλάδα το νέο Honda Civic Type-R – Τιμή

Ειδήσεις Ελλάδα

To νέο Honda Civic Type-R έφθασε και στην χώρα μας με την τιμή του να διαμορφώνεται στις 69.900 ευρώ.

Στόχος των ανθρώπων της Honda ήταν να δημιουργήσουν το ταχύτερο Civic Type R που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση μοντέλων υψηλών επιδόσεων εμπνευσμένων από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η χρήση ελαφριών εξαρτημάτων και η αυξημένη ιπποδύναμη του τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων πετυχαίνουν μία εξαιρετική αναλογία ισχύος/βάρους για την κατηγορία του. Το αναβαθμισμένο σύστημα rev-match με auto blip εξασφαλίζει μία απολαυστική εμπειρία αλλαγής ταχυτήτων με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Για το εσωτερικό του Type R οι σχεδιαστές επέλεξαν ένα εκρηκτικό κόκκινο χρώμα, ελαφριά σπορ καθίσματα και χειριστήρια εστιασμένα στον οδηγό – στοιχεία που συναντάμε στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Honda.

Παραμένοντας πιστοί στη φιλοσοφία του μοντέλου ώστε να δημιουργήσουν το ‘Απόλυτο Σπορ 2.0’, οι σχεδιαστές αναθεώρησαν όλες τις πτυχές του Civic Type R με σκοπό να επιτείνουν την αίσθηση της οδηγικής απόλαυσης.

Το Civic Type R είναι κατά 8 mm χαμηλότερο και 90 mm φαρδύτερο από το Civic e:HEV και κατά 13 mm χαμηλότερο και 15 mm φαρδύτερο από τον προκάτοχό του.

Στη σπορ εμφάνιση συνεισφέρουν οι σμιλεμένοι, μυώδεις θόλοι των τροχών που φιλοξενούν νέους, ανθεκτικούς τροχούς ελαφρού κράματος, με σχέδιο ζάντας ‘stepless reverse’ διαμέτρου 19 ιντσών σε ματ μαύρο χρώμα. Αυτοί συνδυάζονται με τα ειδικά για το μοντέλο ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S 265/30R/19

Το εσωτερικό του νέου Civic Type R έχει ως στόχο να αυξήσει τον ενθουσιασμό του οδηγού, με το που θα ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου. Παρά τον αγωνιστικό χαρακτήρα του, το νέο Civic Type R διατηρεί το υψηλό επίπεδο άνεσης, πρακτικότητας και καθημερινής χρηστικότητας που χαρακτηρίζει τη στάνταρ έκδοση Civic.

Ο οδηγός κάθεται 8 χιλιοστά χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο Civic Type R και το πιο πρόσφατο Civic 11ης γενιάς, κάτι που ενισχύει τη σπορ αίσθηση. Τα νέα, σπορ μπροστινά καθίσματα παρέχουν την κατάλληλη στήριξη στον οδηγό, σταθεροποιώντας τον κορμό του και επιτρέποντάς του να έχει απόλυτη άνεση και ελευθερία τόσο σε ακραίες συνθήκες οδήγησης στην πίστα όσο και σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων. Ο οδηγός βρίσκει εύκολα μια φυσική θέση οδήγησης που του μεταφέρει την αίσθηση ότι είναι άμεσα συνδεδεμένος με το αυτοκίνητο όταν στρίβει με υψηλή ταχύτητα.

Χαμηλά καθίσματα αγκαλιάζουν το σώμα και αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της συναρπαστικής εμπειρίας που προσφέρει το cockpit. Το περιβάλλον της καμπίνας βοηθά τον οδηγό να παραμένει συγκεντρωμένος στις προκλήσεις της σπορ οδήγησης. Όλα τα βασικά χειριστήρια βρίσκονται σε θέση άμεσης πρόσβασης, ενώ η κύρια οθόνη πληροφοριών είναι εγκατεστημένη όσο το δυνατόν πιο κεντρικά, ώστε να μη διασπάται η προσοχή του από τον δρόμο.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων του στάνταρ μοντέλου έχει αναβαθμιστεί για το Type R, διατηρώντας μια λειτουργική απεικόνιση δύο οργάνων στα προγράμματα Comfort και Sport. Η επιλογή του +R ενεργοποιεί ένα ειδικά σχεδιασμένο σύνολο γραφικών, και προβάλλονται μόνον οι βασικές πληροφορίες οδήγησης σε πίστα. Το ψηφιακό στροφόμετρο που καταλαμβάνει όλο το πλάτος του πίνακα οργάνων βρίσκεται πάνω από τις ενδείξεις δεδομένων σπορ οδήγησης, όπως θερμοκρασίες ζωτικής σημασίας, χρονόμετρο (lap timer) και μετρητής g-force. Η νέα λειτουργία Indiual επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν την διάταξη της οθόνης σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Το νέο Civic Type R χρησιμοποιεί έναν αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα VTEC 2,0 λίτρων, ο οποίος υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό τεχνολογιών προερχόμενων από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτές βελτιώνουν περαιτέρω την ισχύ, τη ροπή και την απόκριση υπερβαίνοντας τις δυνατότητες ακόμη και της έκδοσης Limited Edition του προηγούμενου μοντέλου.

Το αποτέλεσμα των αναβαθμίσεων του κινητήρα είναι η αυξημένη απόδοση στις υψηλές στροφές και η μειωμένη κατανάλωση καυσίμου στις χαμηλές στροφές, καθώς και η υψηλότερη αναλογία ισχύος / βάρους στην κατηγορία του. Ο κινητήρας αποδίδει 329 PS στις 6.500 σ.α.λ., ενώ η ροπή των 420 Nm είναι διαθέσιμη μόλις στις 2.200 σ.α.λ. και παραμένει διαθέσιμη μέχρι τις 4.000 σ.α.λ., Το όριο περιστροφής του κινητήρα είναι οι 7.000 σ.α.λ. Το Civic Type R επιταχύνει από 0 – 100 km/h σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 275 km/h.

2023 Honda Civic Type R unveil

Στις υψηλές επιδόσεις συμβάλλει το αναβαθμισμένο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο διαθέτει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, σχεδιασμένα αποκλειστικά για το νέο Type R. Αυτά συνεισφέρουν στην ομαλή διαδικασία αλλαγής σχέσεων και βελτιώνουν το φορτίο. Ένα νέο ελαφρύτερο κατά 18% βολάν μειώνει την αδράνεια κατά 25% και αυξάνει την απόκριση του VTEC TURBO.

Στόχος των ανθρώπων της Honda ήταν να δημιουργήσουν το ταχύτερο Civic Type R που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση μοντέλων υψηλών επιδόσεων εμπνευσμένων από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Με γνώμονα την ανθρωποκεντρική σχεδίαση, τη δυναμική και τη χρηστικότητα που εφαρμόστηκε κατά την ανάπτυξη της 11ης γενιάς Civic, οι μηχανικοί της Honda έχουν τελειοποιήσει κάθε πτυχή του Civic Type R. Για τον σκοπό αυτόν, ενσωμάτωσαν έναν λειτουργικό αεραγωγό στο καπό και έναν νέο πίσω διαχύτη που εξασφαλίζουν αεροδυναμικά οφέλη, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τη σπορ σιλουέτα. Το Type R είναι επίσης χαμηλότερο και φαρδύτερο από το στάνταρ Civic, με μια νέα πίσω αεροτομή η οποία τονίζει την κομψή γραμμή οροφής και συνεισφέρει στην αεροδυναμική απόδοση και τη σπορτίφ, μυώδη εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου.

Η χρήση ελαφριών εξαρτημάτων και η αυξημένη ιπποδύναμη του τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων πετυχαίνουν μία εξαιρετική αναλογία ισχύος/βάρους για την κατηγορία του. Το αναβαθμισμένο σύστημα rev-match με auto blip εξασφαλίζει μία απολαυστική εμπειρία αλλαγής ταχυτήτων με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Για το εσωτερικό του Type R οι σχεδιαστές επέλεξαν ένα εκρηκτικό κόκκινο χρώμα, ελαφριά σπορ καθίσματα και χειριστήρια εστιασμένα στον οδηγό – στοιχεία που συναντάμε στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Honda. Εκτός από τα προκαθορισμένα προγράμματα οδήγησης, η νέα ρύθμιση ‘Indiual’ υπόσχεται νέα επίπεδα εξατομίκευσης, επιτρέποντας στους οδηγούς να παραμετροποιούν χαρακτηριστικά όπως η απόκριση του πεντάλ του γκαζιού και η αίσθηση του τιμονιού.

Όπως όλα τα μοντέλα Type R της Honda, το Civic Type R φέρει το εμβληματικό κόκκινο σήμα “H” της μάρκας, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την αγωνιστική κληρονομιά της Honda. Χρονολογείται από το 1965 και την επιτυχία του μονοθεσίου RA272 Formula 1™ στο Grand Prix του Μεξικού, το οποίο έφερε λευκό χρώμα και έναν κόκκινο ανατέλλοντα ήλιο στο ρύγχος. Η Honda συνεχίζει να διευρύνει τις κατακτήσεις της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με την τελευταία γενιά Type R να σημειώνει νέο ρεκόρ γύρου προσθιοκίνητου μοντέλου στην παγκοσμίου φήμης πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία.

Καθηλωτική, αεροδυναμική σχεδίαση

Στοχευμένες παρεμβάσεις στην εξωτερική σχεδίαση βελτιώνουν την αεροδυναμική

Το φαρδύτερο μετατρόχιο και οι μεγαλύτεροι θόλοι των τροχών διαμορφώνουν μία μυώδη σιλουέτα

Η εκλεπτυσμένη πίσω αεροτομή συνεισφέρει στην αύξηση του κάθετου αεροδυναμικού φορτίου

Ποικιλία χρωματικών επιλογών: Championship White, Rallye Red, Racing Blue, Crystal Black και Sonic Grey Pearls

Παραμένοντας πιστοί στη φιλοσοφία του μοντέλου ώστε να δημιουργήσουν το ‘Απόλυτο Σπορ 2.0’, οι σχεδιαστές αναθεώρησαν όλες τις πτυχές του Civic Type R με σκοπό να επιτείνουν την αίσθηση της οδηγικής απόλαυσης. Με έξυπνες παρεμβάσεις βελτίωσαν την αεροδυναμική απόδοση και κατάφεραν να αυξήσουν το κάθετο αεροδυναμικό φορτίο. Αξιοποιώντας τις εκλεπτυσμένες και καλαίσθητες γραμμές του νέου Honda Civic, το Type R δείχνει πιο επιθετικό και επιβλητικό στον δρόμο, και δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον γρήγορο, δυναμικό και απολαυστικό χαρακτήρα του.

Το Civic Type R είναι κατά 8 mm χαμηλότερο και 90 mm φαρδύτερο από το Civic e:HEV και κατά 13 mm χαμηλότερο και 15 mm φαρδύτερο από τον προκάτοχό του. Στη σπορ εμφάνιση συνεισφέρουν οι σμιλεμένοι, μυώδεις θόλοι των τροχών που φιλοξενούν νέους, ανθεκτικούς τροχούς ελαφρού κράματος, με σχέδιο ζάντας ‘stepless reverse’ διαμέτρου 19 ιντσών σε ματ μαύρο χρώμα. Αυτοί συνδυάζονται με τα ειδικά για το μοντέλο ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S 265/30R/19.

Η λειτουργική σχεδίαση των επιφανειών είναι προϊόν συνεργασίας με επίλεκτα μέλη του παγκόσμιου δικτύου προμηθευτών της Honda από τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού – όπως η J.A.S. Motorsport, προμηθευτής του WTCR, καθώς και μηχανικοί του Super GT από τις εγκαταστάσεις του HRD στην Sakura. Με τη συνδρομή της Υπολογιστικής Ρευστοδυναμικής (CFD), οι μηχανικοί κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά την αντίσταση του αέρα γύρω από το αυτοκίνητο. Ως αποτέλεσμα, βελτιώθηκε ο συντελεστής οπισθέλκουσας έναντι της προηγούμενης γενιάς Civic Type R, με καλύτερα ελεγχόμενη ροή αέρα και μειωμένες αλλαγές πίεσης πάνω και γύρω από το αυτοκίνητο.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στις λεπτομέρειες, όπως τα μπροστινά φτερά, τα οποία διαθέτουν έναν μεγάλο αεραγωγό πίσω από τον τροχό που βοηθά στη μείωση της πίεσης στο εσωτερικό του θόλου. Η ροή αέρα από τους αεραγωγούς καθοδηγείται κατά μήκος του αυτοκινήτου και των μαρσπιέ, προτού απομακρυνθεί από τους θόλους των πίσω τροχών και τον πρόβολο μέσω του μικρού σπόιλερ που βρίσκεται στο άκρο των μαρσπιέ.

Αυτά τα χαρακτηριστικά λειτουργούν σε συνδυασμό με τους φαρδύτερους θόλους των πίσω τροχών, που τώρα είναι πλήρως ενσωματωμένοι στο αμάξωμα, διαμορφώνοντας μία λεία και καθαρή επιφάνεια, η οποία δεν επηρεάζει τη ροή του αέρα. Το σχήμα τους εμποδίζει τις διακυμάνσεις πίεσης που παρατηρούνταν στην προηγούμενη γενιά γύρω από την πέμπτη πόρτα, εξασφαλίζοντας μία πιο ομαλή ροή αέρα στον πίσω διαχύτη και την αεροτομή.

Ο απέριττος και διακριτικός μπροστινός προφυλακτήρας είναι σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του Civic e:HEV. Ο αεραγωγός είναι μεγαλύτερος σε πλάτος και ύψος για να χωρέσει το μεγάλο intercooler, αυξάνοντας τη ροή του αέρα τόσο προς αυτό όσο και προς στα μπροστινά φρένα. Το μεγαλύτερο κατά 10% άνοιγμα έναντι εκείνου της προηγούμενης γενιάς δημιουργεί κάποιους περιορισμούς, γι’ αυτό και το νέο Type R αντικαθιστά τα φώτα ομίχλης και τα πλαίσια του Civic e:HEV με κομψές, λεπτές, κάθετες εισαγωγές αέρα που τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου και διοχετεύουν αέρα στα μπροστινά φρένα.

Για την καλύτερη απαγωγή θερμότητας από τον χώρο του VTEC Turbo των 2,0 λίτρων, στο αλουμινένιο καπό έχει προστεθεί ένας αεραγωγός, ο οποίος συνεργάζεται με τη μεγάλη εισαγωγή για τη βελτιστοποίηση της ροής του αέρα και τη δημιουργία αεροδυναμικής πίεσης στο μπροστινό μέρος.

Πίσω, η νέα σχεδίαση τόσο του διαχύτη όσο και της αεροτομής συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση του κάθετου αεροδυναμικού φορτίου, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη μείωση της αντίστασης του αέρα. Εγκατεστημένη σε νέα χυτά αλουμινένια στηρίγματα, η πίσω αεροτομή είναι φαρδύτερη και χαμηλότερη από εκείνη του προηγούμενου μοντέλου, και αναδεικνύει την κομψή γραμμή της οροφής. Η θέση του βασικού στοιχείου της αεροτομής έχει βελτιωθεί με κλίση προς τα πάνω, βοηθώντας στην παραγωγή κάθετης δύναμης και μειώνοντας τη συνολική αντίσταση. Η θέση της πτέρυγας – εν μέρει τοποθετημένη στο πορτμπαγκάζ από ρητίνη – βελτιώνει επίσης την ορατότητα μέσα από το αυτοκίνητο, καθώς ευθυγραμμίζεται με την άκρη του πίσω παρμπρίζ.

Χάρη στη βελτιωμένη σχεδίαση των ζαντών ελαφρού κράματος 19” μεγιστοποιείται η απόδοση των ελαστικών της Michelin με διαστάσεις 265/30R19. Αποτελώντας τη σχεδιαστική εξέλιξη των σφυρήλατων ζαντών της έκδοσης Limited Edition της προηγούμενης γενιάς του μοντέλου που εξαντλήθηκε, υιοθετούν σχέδιο ‘stepless reverse’ για μεγαλύτερη αντοχή. Η σχεδίασή τους βελτιώνει τον χειρισμό, σταθεροποιώντας την πίεση που ασκείται στο σημείο επαφής με τον εσωτερικό ώμο του ελαστικού στις στροφές. Οπτικά, αυτό δημιουργεί επίσης την εικόνα ενός τροχού μεγαλύτερης διαμέτρου.

Όλα τα λειτουργικά εξαρτήματα, μεταξύ των οποίων η μάσκα, ο πίσω διαχύτης και το κεντρικό τμήμα της πίσω αεροτομής, φέρουν γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα που τονίζει τον σπορ χαρακτήρα. Η γκάμα των διαθέσιμων χρωμάτων τιμά την αγωνιστική κληρονομιά του μοντέλου, και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το εμβληματικό Championship White, και τα Rallye Red metallic, Racing Blue, Crystal Black και Sonic Grey Pearls.

Οδηγοκεντρική φιλοσοφία cockpit

Η αγωνιστικού τύπου καμπίνα προάγει τον ενθουσιασμό και την προσήλωση του οδηγού

Τα χαμηλά τοποθετημένα, ελαφριά σπορ καθίσματα παρέχουν εξαιρετική στήριξη και άνεση

Το εντυπωσιακό κόκκινο φινίρισμα στη μοκέτα και τα μπροστινά καθίσματα ακολουθεί την παράδοση του Type R

Πίνακας οργάνων με ειδικά γραφικά προβάλλει δεδομένα που εστιάζουν στις οδηγικές επιδόσεις

Το εσωτερικό του νέου Civic Type R έχει ως στόχο να αυξήσει τον ενθουσιασμό του οδηγού, με το που θα ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου. Παρά τον αγωνιστικό χαρακτήρα του, το νέο Civic Type R διατηρεί το υψηλό επίπεδο άνεσης, πρακτικότητας και καθημερινής χρηστικότητας που χαρακτηρίζει τη στάνταρ έκδοση Civic.

Ο οδηγός κάθεται 8 χιλιοστά χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο Civic Type R και το πιο πρόσφατο Civic 11ης γενιάς, κάτι που ενισχύει τη σπορ αίσθηση. Τα νέα, σπορ μπροστινά καθίσματα παρέχουν την κατάλληλη στήριξη στον οδηγό, σταθεροποιώντας τον κορμό του και επιτρέποντάς του να έχει απόλυτη άνεση και ελευθερία τόσο σε ακραίες συνθήκες οδήγησης στην πίστα όσο και σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων. Ο οδηγός βρίσκει εύκολα μια φυσική θέση οδήγησης που του μεταφέρει την αίσθηση ότι είναι άμεσα συνδεδεμένος με το αυτοκίνητο όταν στρίβει με υψηλή ταχύτητα.

Χαμηλά καθίσματα αγκαλιάζουν το σώμα και αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της συναρπαστικής εμπειρίας που προσφέρει το cockpit. Το περιβάλλον της καμπίνας βοηθά τον οδηγό να παραμένει συγκεντρωμένος στις προκλήσεις της σπορ οδήγησης. Όλα τα βασικά χειριστήρια βρίσκονται σε θέση άμεσης πρόσβασης, ενώ η κύρια οθόνη πληροφοριών είναι εγκατεστημένη όσο το δυνατόν πιο κεντρικά, ώστε να μη διασπάται η προσοχή του από τον δρόμο.

Παρά τη χαμηλή θέση οδήγησης, η ορατότητα είναι βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο Type R. Ο οδηγός μπορεί να βλέπει τις μπροστινές γωνίες του καπό, ενώ τα τυφλά σημεία γύρω από τη βάση των κολόνων Α και των πλευρικών καθρεπτών έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. Για να περιοριστούν στο ελάχιστο τα φαινόμενα διάσπασης της προσοχής, τα στοιχεία που δημιουργούν ανάκλαση στο οπτικό πεδίο του οδηγού έχουν μειωθεί. Εκτός από τη βελτιωμένη ορατότητα προς τα πίσω που προσφέρει η νέα σχεδίαση της πίσω πτέρυγας, η επίπεδη γραμμή των ώμων του αυτοκινήτου προσφέρει μέσω των εξωτερικών καθρεπτών μία πιο άμεση αντίληψη του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Οι εμβληματικές κόκκινες πινελιές, γνώριμες από πολλά σπορ μοντέλα Honda του παρελθόντος, παραπέμπουν σε υψηλές επιδόσεις. Τα μπροστινά καθίσματα φέρουν μία νέα, πιο ζωηρή σουέτ επένδυση με αντιολισθητική υφή, ενώ τα πίσω υιοθετούν το ίδιο υλικό, αλλά με μαύρο φινίρισμα που δημιουργεί αντίθεση με τις κόκκινες ραφές, προσφέροντας σε όλους τους επιβάτες βελτιωμένα επίπεδα στήριξης στη γρήγορη οδήγηση. Η μοκέτα υιοθετεί τώρα ασορτί κόκκινο χρώμα, ξυπνώντας μία νοσταλγία για τις προηγούμενες γενιές Type R.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των προκατόχων του, το νέο Type R διαθέτει επίσης μια μοναδική πλακέτα αρίθμησης, με τη διαφορά ότι τώρα είναι τοποθετημένη στο ταμπλό, και όχι στην κεντρική κονσόλα, ως μία ακόμα νότα αποκλειστικότητας της εμπειρίας Type R. Υψηλής ποιότητας πινελιές κοσμούν την καμπίνα, όπως η κονσόλα από γνήσιο αλουμίνιο και το πλαίσιο των αεραγωγών σε χρώμα Polarized Gun Metal, που όχι μόνον ενισχύουν την premium αίσθηση αλλά συμβάλλουν ενεργά στη μείωση των ανακλάσεων.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων του στάνταρ μοντέλου έχει αναβαθμιστεί για το Type R, διατηρώντας μια λειτουργική απεικόνιση δύο οργάνων στα προγράμματα Comfort και Sport. Η επιλογή του +R ενεργοποιεί ένα ειδικά σχεδιασμένο σύνολο γραφικών, και προβάλλονται μόνον οι βασικές πληροφορίες οδήγησης σε πίστα. Το ψηφιακό στροφόμετρο που καταλαμβάνει όλο το πλάτος του πίνακα οργάνων βρίσκεται πάνω από τις ενδείξεις δεδομένων σπορ οδήγησης, όπως θερμοκρασίες ζωτικής σημασίας, χρονόμετρο (lap timer) και μετρητής g-force. Η νέα λειτουργία Indiual επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν την διάταξη της οθόνης σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Δημιουργώντας το απόλυτο Civic Type R

Η ισχύς αυξάνεται χάρη στον ισχυρότερο VTEC Turbo κινητήρα στην ιστορία του Type R

Βελτιωμένο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων με αναβαθμισμένο σύστημα rev-match

Οι βελτιωμένες λεπτομέρειες του πλαισίου προσφέρουν καλύτερο χειρισμό και μεγαλύτερη άνεση στην οδήγηση

Υψηλά επίπεδα προστασίας από σύγκρουση μεταφέρονται από το Civic e:HEV

Το Civic Type R είναι το επόμενο μιας σειράς εμβληματικών μοντέλων Type R, το καθένα από τα οποία έχει ανεβάσει τον πήχη των επιδόσεων στην κατηγορία των σπορ, προσθιοκίνητων οχημάτων. Το νέο μοντέλο βασίζεται στις ικανότητες του προκατόχου του και με τις κατάλληλες βελτιώσεις προχωρά στο επόμενο επίπεδο. Η χρήση νέων, ελαφρών υλικών, η αυξημένη απόδοση κινητήρα και βελτιωμένη δυναμική οδήγησης συνετέλεσαν στη δημιουργία του ταχύτερου, πιο δυναμικού και εθιστικού Civic Type R που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα.

Ο ισχυρότερος VTEC Turbo κινητήρας όλων των εποχώνΑπό τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη γενιά το 1997, το Civic Type R φημίζεται για τους ισχυρούς, υψηλής απόκρισης και υψηλόστροφους κινητήρες του. Η τελευταία έκδοση πληροί τα κριτήρια αριστείας που έχουν καταστήσει το Civic Type R τόσο δημοφιλές στους λάτρεις της αγωνιστικής οδήγησης εδώ και 27 χρόνια.

Το νέο Civic Type R χρησιμοποιεί έναν αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα VTEC 2,0 λίτρων, ο οποίος υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό τεχνολογιών προερχόμενων από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτές βελτιώνουν περαιτέρω την ισχύ, τη ροπή και την απόκριση υπερβαίνοντας τις δυνατότητες ακόμη και της έκδοσης Limited Edition του προηγούμενου μοντέλου.

Η ομάδα εξέλιξης επανασχεδίασε τον υπερτροφοδότη με σκοπό να βελτιώσει την απόδοσή του. Με τη μείωση του αριθμού των πτερυγίων της φτερωτής και τη βελτίωση του σχήματος και της διαμέτρου τους, η αδράνεια μέσα στον συμπιεστή έχει μειωθεί. Το επανασχεδιασμένο περίβλημα είναι μικρότερο και πιο συμπαγές συγκριτικά με του προκατόχου του συνεισφέροντας στην υψηλότερη απόδοση και απόκριση του υπερτροφοδότη.

Το ευθύγραμμο σύστημα εξαγωγής αυξάνει τη ροή των καυσαερίων κατά 13% σε σχέση με πριν, μειώνοντας την ανάστροφη πίεση και επιτρέποντας την πιο αποδοτική λειτουργία του κινητήρα. Το σύστημα ολοκληρώνεται με έναν νέας σχεδίασης τελικό σιγαστήρα με τρεις απολήξεις εξαγωγής και ενεργή βαλβίδα για ακόμα πιο ελεύθερη ροή καυσαερίων. Οι παρεμβάσεις στη διαμόρφωση του ήχου απογειώνουν την ακουστική αίσθηση για μία ακόμα πιο καθηλωτική εμπειρία οδήγησης.

Το νέο μοντέλο διαθέτει βελτιωμένο σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας και ψύξης του αέρα μέσω ενός αναβαθμισμένου intercooler, εξασφαλίζοντας συνεχή, βέλτιστη απόδοση σε υψηλά φορτία χάρη στο μεγαλύτερο κατά 48% άνοιγμα που προσφέρει η νέα σχεδίαση της μάσκας και του προφυλακτήρα. Η αναβαθμισμένη εισαγωγή αέρα έχει μεγαλύτερη διάμετρο που επιτρέπει αύξηση της εισροής αέρα κατά 10%.

Το σύστημα ελέγχου του κινητήρα έχει ομοίως αναβαθμιστεί, με πιο αναλυτικό έλεγχο του χρονισμού ανάφλεξης και ακριβή ρύθμιση του VTC (Variable Timing Control), ώστε να βελτιώνεται η συνολική απόκριση του γκαζιού κατά την επιτάχυνση.

Το αποτέλεσμα των αναβαθμίσεων του κινητήρα είναι η αυξημένη απόδοση στις υψηλές στροφές και η μειωμένη κατανάλωση καυσίμου στις χαμηλές στροφές, καθώς και η υψηλότερη αναλογία ισχύος / βάρους στην κατηγορία του. Ο κινητήρας αποδίδει 329 PS στις 6.500 σ.α.λ., ενώ η ροπή των 420 Nm είναι διαθέσιμη μόλις στις 2.200 σ.α.λ. και παραμένει διαθέσιμη μέχρι τις 4.000 σ.α.λ., Το όριο περιστροφής του κινητήρα είναι οι 7.000 σ.α.λ. Το Civic Type R επιταχύνει από 0 – 100 km/h σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 275 km/h.

Στις υψηλές επιδόσεις συμβάλλει το αναβαθμισμένο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο διαθέτει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, σχεδιασμένα αποκλειστικά για το νέο Type R. Αυτά συνεισφέρουν στην ομαλή διαδικασία αλλαγής σχέσεων και βελτιώνουν το φορτίο. Ένα νέο ελαφρύτερο κατά 18% βολάν μειώνει την αδράνεια κατά 25% και αυξάνει την απόκριση του VTEC TURBO.

Το αναβαθμισμένο σύστημα rev-match με auto blip εξασφαλίζει τέλειο συγχρονισμό στροφών στα ανεβάσματα και κατεβάσματα, βοηθώντας στο «ζύγισμα» του αυτοκινήτου κατά την είσοδο στις στροφές. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην αλλαγή από 2η σε 1η ταχύτητα. Το ανθεκτικό κιβώτιο έχει επίσης αποκτήσει έναν επιλογέα με ελάχιστους τζόγους, βελτιστοποιημένες διαδρομές, καθώς και έναν μοναδικό για το Type R μηχανισμό σύνδεσης με το κιβώτιο ταχυτήτων για πιο ομαλές αλλαγές. Η αίσθηση έχει επίσης βελτιωθεί για ταχύτερες αλλαγές με καλύτερο «ζύγισμα» της δύναμης που ασκεί ο οδηγός.

Παρά το γεγονός ότι είναι το ισχυρότερο Civic Type R όλων των εποχών, οι μηχανικοί της Honda βελτίωσαν τις εκπομπές ρύπων και την αποδοτικότητα καυσίμου. Με την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογικών μέτρων, οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 186 g/km, και η κατανάλωση καυσίμου 8,2 l/100km (WLTP).

Ελαφρύ, άκαμπτο πλαίσιο ρυθμισμένο για απολαυστικές επιδόσεις

Η τελευταία γενιά Civic έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε το πλαίσιο, το σύστημα διεύθυνσης και η ανάρτηση να παρέχουν υψηλές επιδόσεις, δυναμική απόκριση και αξιόπιστη πληροφόρηση σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Η ομάδα εξέλιξης εστίασε στην ακριβή πληροφόρηση από το τιμόνι και στη σταθερή συμπεριφορά, ώστε ο οδηγός να νιώθει καλύτερα συνδεδεμένος με το αυτοκίνητο – κάτι που γίνεται ακόμα πιο αισθητό στο νέο Type R.

Το μεγαλύτερο κατά 35 mm μεταξόνιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο Type R, και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων της βασικής έκδοσης συνδυάζονται με ένα πολύ φαρδύτερο πίσω μετατρόχιο με στόχο την επίτευξη καλύτερης σταθερότητας στις στροφές σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η βελτίωση αυτή είναι προϊόν αλλεπάλληλων δοκιμών τόσο στην Autobahn όσο και στο Nürburgring.

Η μπροστινή ανάρτηση Dual Axis Strut, μία διάταξη που ελαχιστοποιεί το torque steer, έχει τροποποιηθεί με νέους κάτω βραχίονες βελτιωμένου σχήματος και ακαμψίας, πετυχαίνοντας αύξηση της σταθερότητας της γωνίας κάμπερ κατά 16% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά Type R. Η γεωμετρία του μπροστινού τμήματος έχει αναθεωρηθεί με ακρίβεια χιλιοστού προκειμένου να φιλοξενήσει τα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S διαστάσεων 265/30R19 και να υποστηρίξει την αυξημένη ροπή του κινητήρα.

Τα ενεργητικά προσαρμοζόμενα αμορτισέρ έχουν διατηρηθεί από την προηγούμενη γενιά, αλλά τώρα διαθέτουν νέα ρύθμιση για βελτιστοποιημένο έλεγχο των κλίσεων κατά τον διαμήκη και εγκάρσιο άξονα.

Η αύξηση της ακαμψίας του πίσω μέρους του αμαξώματος κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο Civic βελτιώνει περαιτέρω τη σταθερότητα στις στροφές. Για να καταστήσει το αμάξωμα πιο άκαμπτο, η Honda έχει αυξήσει σημαντικά τη χρήση δομητικών συγκολλήσεων σε όλο το πλαίσιο. Χρησιμοποιήθηκε 3,8 φορές περισσότερη κόλλα σε σύγκριση με το προηγούμενο Type R, με τους μηχανικούς να εφαρμόζουν την επίστρωση γύρω από βασικές περιοχές, όπως το πάνελ που χωρίζει το χώρο του κινητήρα από την καμπίνα, τα ανοίγματα των θυρών και οι βάσεις στους θόλους της πίσω ανάρτησης.

Η αυξημένη χρήση δομητικών συγκολλήσεων είναι ενδεικτική της προσήλωσης της ομάδας ανάπτυξης του Civic στη μείωση του βάρους. Το αλουμινένιο καπό του νέου Civic είναι κατά 43% ελαφρύτερο από το ατσάλινο πάνελ του προκατόχου του, ενώ η πίσω πόρτα από ρητίνη είναι κατά 20% ελαφρύτερη από πριν. Η χρήση ελαφρύτερων υλικών σε σημεία στρατηγικής σημασίας, σε συνδυασμό με δομικές βελτιώσεις, δημιουργούν ένα ελαφρύ αλλά εξαιρετικά άκαμπτο αμάξωμα.

Το σύστημα φρένων της Brembo έχει αναβαθμιστεί με τροποποιημένους αεραγωγούς ψύξης και νέα, μηχανική κεντρική αντλία. Πέρα από τον καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας, αυτά εξασφαλίζουν βελτιωμένη διαχείριση φρεναρίσματος, καθώς και αδιάλειπτη ισχύ πέδησης. Οι πλευστές διαιρούμενες δισκόπλακες διατηρούνται από την προηγούμενη γενιά για να εξασφαλίσουν την κορυφαία απόδοση του συστήματος πέδησης.

Απολαυστική αίσθηση τιμονιού

Κατά την ανάπτυξη του συστήματος διεύθυνσης του Type R, στόχος των μηχανικών ήταν να εξασφαλίσουν ομαλή κατευθυντικότητα, με ελάχιστες διορθωτικές παρεμβάσεις από τον οδηγό, το οποίο πέτυχαν με μια σειρά τροποποιήσεων στα βασικά εξαρτήματα του συστήματος. Η κολόνα του τιμονιού διαθέτει τώρα ρουλεμάν που έχουν περάσει από μια διαδικασία λείανσης για βελτιωμένη ακαμψία και μακροζωία. Τα ακρόμπαρα κατασκευάζονται από εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό για καλύτερη αίσθηση του τιμονιού και το μεταβλητού μήκους τμήμα του ενδιάμεσου άξονα διαθέτει τώρα οδοντώσεις για πιο σταθερή εμπλοκή.

Με την εφαρμογή μιας ανανεωμένης λογικής ελέγχου του EPS, κατέστη εφικτή η χρήση μιας μεγαλύτερης διαμέτρου και κατά 60% πιο άκαμπτης ράβδου στρέψης στην κολόνα, καθώς και ακρόμπαρων υψηλής ακαμψίας, προκειμένου να μειωθούν οι ανεπιθύμητες παραμορφώσεις του συστήματος διεύθυνσης. Ως εκ τούτου, μειώνεται η υστέρηση της απόκρισης των εντολών  του οδηγού και εξασφαλίζεται άριστη πληροφόρηση.

Η μονάδα ελέγχου Motor Control Unit (MCU) έχει μεταφερθεί από το Civic e:HEV με ανανεωμένη χαρτογράφηση. Αυτό έχει βελτιώσει την απόκριση στο κέντρο και τη σταθερότητα υπό γωνία για μια πιο ευέλικτη, αλλά γραμμική αίσθηση σε όλο το εύρος περιστροφής του τιμονιού.

Ειδικά ελαστικά Michelin

Προκειμένου να αυξήσουν τα όρια πρόσφυσης ενός μοντέλου υψηλών επιδόσεων, με κινητήρα τοποθετημένο μπροστά και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, η Honda και η Michelin ανέπτυξαν ένα ειδικά σχεδιασμένο ελαστικό για να ανταπεξέρχεται στα υψηλά φορτία που δέχεται ο μπροστινός άξονας σε συνθήκες σπορ οδήγησης.

Στόχος ήταν να διασφαλιστεί ότι η απόδοση του ελαστικού ήταν σταθερή στη γρήγορη οδήγηση, και με δυνατότητα ελέγχου των υψηλών φορτίων του Type R. Μετά την αύξηση του πλάτους του ελαστικού στα 265 χιλιοστά, δοκιμάστηκαν και συνδυάστηκαν διαφορετικές γόμες για κάθε τμήμα του πέλματος.

Η τεχνική C3M την οποία έχει κατοχυρώσει η Michelin έχει βελτιώσει αισθητά την πρόσφυση στο στεγνό χωρίς να διακυβεύονται οι επιδόσεις στο βρεγμένο οδόστρωμα ή η καμπύλη φθοράς του ελαστικού.

Εσωτερικά, το ελαστικό διαθέτει μια ‘κυματοειδή’ δομή ζώνης για να ταιριάζει με το σχήμα του πέλματος, προσφέροντας αυξημένη υποστήριξη στα εύκαμπτα τμήματα του πέλματος μέσω της μείωσης της απόστασης μεταξύ της ζώνης και της επιφάνειας επαφής του ελαστικού με την άσφαλτο.

Δομική ασφάλεια

Το Civic Type R υιοθετεί επίσης νέα δομικά στοιχεία που αναπτύχθηκαν για την στάνταρ έκδοση Civic, και βελτιώνουν την προστασία σε μία πρόσθια, οπίσθια και πλευρική σύγκρουση, ενισχύοντας την παθητική ασφάλεια στο σύνολό της.

Από την προηγούμενη γενιά, η Honda έχει υιοθετήσει ένα δίκτυο διασυνδεδεμένων δομών για να αυξήσει την αντοχή στην κάμψη και τη στρέψη. Στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, ένα ισχυρό πλαίσιο σε σχήμα δακτυλίου δημιουργεί μια στιβαρή δομή που διαχωρίζει τον χώρο του κινητήρα από την καμπίνα. Το ίδιο επαναλαμβάνεται και πίσω, με ένα δεύτερο διάφραγμα σε σχήμα δακτυλίου που ενισχύει το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. Αυτά συνδέονται με μια άκαμπτη δομή τύπου πλέγματος κατά μήκος του δαπέδου, που συνδυάζεται με ένα ενισχυμένο κεντρικό τούνελ. Εκτός από τη βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, ο πιο άκαμπτος κλωβός παρέχει επίσης πιο αθόρυβη λειτουργία περιορίζοντας τη μεταφορά θορύβων, κραδασμών και τριγμών (NVH) στην καμπίνα. Επιπλέον, το επίπεδο ασφάλειας αυξάνεται λόγω της μεγαλύτερης αντοχής του δαπέδου στην παραμόρφωση σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η γενιά Civic υιοθετεί πρόσθετες ενισχύσεις στις μπροστινές πόρτες και στα πλαίσια των θόλων των πίσω τροχών που βελτιώνουν την προστασία σε πλευρικές συγκρούσεις, καθώς και ελάσματα ασφαλείας στον μπροστινό προφυλακτήρα που απορροφούν την ενέργεια η οποία εκλύεται σε μια σύγκρουση για τον περιορισμό των τραυματισμών των κάτω άκρων των πεζών.

Το Civic Type R ενσωματώνει 8 αερόσακους, συμπεριλαμβανομένων των νέων αερόσακων γονάτων και για τα δύο μπροστινά καθίσματα που συμβάλουν στη μείωση του τραυματισμού των επιβατών σε εμπρόσθιες συγκρούσεις και πλευρικούς αερόσακους για την προστασία των επιβατών στα πίσω καθίσματα.

Τεχνολογία ασφάλειας

Το Civic Type R υποστηρίζεται από κορυφαία στην κατηγορία συστήματα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων αναβαθμίσεων του Honda SENSING, που εισήχθησαν στο στάνταρ Civic. Αυτά σηματοδοτούν το επόμενο βήμα στην τολμηρή φιλοδοξία της Honda να μηδενίσει τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες Honda μέχρι το 2050.

Οι αισθητήρες σόναρ που έκαναν το ντεμπούτο τους στο νέο Civic, τέσσερις μπροστά και τέσσερις πίσω, χρησιμοποιούν την ανάκλαση των ηχητικών κυμάτων για την ανίχνευση μη μεταλλικών αντικειμένων όπως το γυαλί και οι τοίχοι. Η εμπρός κάμερα παρέχει γωνία θέασης 100 μοιρών με αναβαθμισμένη τεχνολογία αναγνώρισης που βελτιώνει την ικανότητα του αυτοκινήτου να εντοπίζει διαγραμμίσεις, όρια του δρόμου, μοτοσυκλέτες και δικυκλιστές.

Ένας ισχυρός επεξεργαστής έχει χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ανίχνευσης, της απόδοσης και του συνολικού ελέγχου του συστήματος, που σημαίνει ότι το Honda SENSING μπορεί να ανιχνεύει αντικείμενα πιο έγκαιρα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από τα συμβατικά ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος, ακόμα και πεζούς σε φωτεινό ή σκοτεινό περιβάλλον.

Η σουίτα τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας Honda SENSING περιλαμβάνει:

Forward Collision Warning System

Collision Mitigation Braking System (CMBS)

Cross Traffic Monitor

Blind Spot Information System

Lane Keeping Assist System (LKAS)

Road Departure Mitigation System

Adaptive Cruise Control (ACC)

Traffic Sign Recognition

Automatic High Beam

Παραμετροποιήσιμη εμπειρία Type R

Ρύθμιση ‘Indiual’ για πρώτη φορά στο Civic Type R

Δυνατότητα προσαρμογής της απόκρισης του κινητήρα, των συστημάτων διεύθυνσης και ανάρτησης, και του ήχου

Βελτίωση προκαθορισμένων ρυθμίσεων Comfort, Sport και +R

Λειτουργία +R για αγωνιστική οδήγηση και μέγιστες επιδόσεις

Για να εξασφαλίσει σε κάθε οδηγό την απόλυτη εμπειρία Civic Type R, η Honda έχει επεκτείνει το εύρος ελέγχου των επιδόσεων του οχήματος. Μέσω ενός αποκλειστικού διακόπτη “drive mode” που βρίσκεται δίπλα στον επιλογέα ταχυτήτων, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν ένα από τα τρία προκαθορισμένα προγράμματα – Comfort, Sport και Indiual – για να παραμετροποιήσουν τα χαρακτηριστικά του κινητήρα, των συστημάτων διεύθυνσης και ανάρτησης, του ήχου του κινητήρα, του rev matching και του μετρητή απόδοσης. Ένα ειδικό κουμπί για τη λειτουργία +R είναι τοποθετημένο ακριβώς επάνω από τον διακόπτη.

Κάθε λειτουργία είναι προσαρμοσμένη προκειμένου να ξεδιπλώνει διαφορετικές πτυχές του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμοζόμενων αμορτισέρ (adaptive dampers), του βάρους του τιμονιού, του rev matching και της απόκρισης του γκαζιού. Κατά την εκκίνηση του κινητήρα, το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει με το drive mode που χρησιμοποιήθηκε τελευταία ως προεπιλεγμένη ρύθμιση.

Με το Comfort mode, το Civic Type R προσφέρει πιο άνετη οδήγηση ώστε να είναι πιο εύχρηστο στην καθημερινότητα, με πιο μαλακή ανάρτηση και πιο ελαφριά αίσθηση στο τιμόνι. Αυτή η ρύθμιση είναι ιδανική για τραχύ οδόστρωμα και πολύωρη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.

Το Sport mode προσφέρει έναν συνδυασμό άνεσης και δυναμικής απόκρισης που του προσδίδει μεγαλύτερη ζωντάνια σε σχέση με το Comfort mode χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα κύλισης και βρίσκεται μεταξύ των ρυθμίσεων Comfort και +R.

Η λειτουργία +R εστιάζει περισσότερο στις επιδόσεις και παραμένει η βέλτιστη επιλογή για χρήση στην πίστα. Αυτή προσφέρει ταχύτερη απόκριση στο γκάζι και μια πιο σπορ, ελεγχόμενη οδήγηση μέσω του Adaptive Damper System. Το αποτέλεσμα είναι η πιο άμεση και γραμμική αίσθηση ισχύος και τιμονιού, προσφέροντας την απόλυτη εμπειρία Type R.

Στο +R mode, το Traction Control System και η λειτουργία Vehicle Stability Assist (VSA)  (VSA) μπορούν να απενεργοποιηθούν πλήρως, επιτρέποντας μεγαλύτερο ρυθμό εκτροπής και ολίσθησης. Για να γίνει αυτό, οι χρήστες πρέπει να πατήσουν το κουμπί VSA για πέντε δευτερόλεπτα ενώ είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία +R.

Στο εσωτερικό, το ψηφιακό ταμπλό αλλάζει σε μια ειδική διάταξη Type R, εστιάζοντας στα δεδομένα που αναμεταδίδονται. Η εμπειρία +R ολοκληρώνεται με την αύξηση του θορύβου του κινητήρα, που προσδίδει μεγαλύτερη ένταση στην εμπειρία οδήγησης.

Η νέα γενιά Type R εισάγει μια νέα λειτουργία ‘Indiual’, που αποτελεί παγκόσμιο ντεμπούτο για το Civic Type R και επιτρέπει την πλήρη εξατομίκευση της οδηγικής εμπειρίας.

Αυτή επιτρέπει στους οδηγούς να μπορούν να διαμορφώνουν τις ρυθμίσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες, τις προτιμήσεις και το περιβάλλον οδήγησης. Η πρόσβαση στη λειτουργία αυτή γίνεται μέσω του διακόπτη που χρησιμοποιείται για τα προγράμματα Comfort και Sport. Εδώ, μπορούν να ρυθμίζουν μεμονωμένα την απόκριση του γκαζιού, την αίσθηση του τιμονιού, την ανάρτηση, τον ήχο του κινητήρα, τον μετρητή απόδοσης και το σύστημα rev matching και να αποθηκεύουν τις ρυθμίσεις τους για μελλοντική χρήση.

Γνήσια Αξεσουάρ HAC-E

Νέα σειρά γνήσιων αξεσουάρ που αναδεικνύουν το χαμηλό και φαρδύ αμάξωμα του Type R

Μοναδικές για το Type R επιλογές προσφέρουν πλείστες δυνατότητες εξατομίκευσης

Διατίθενται μοντέρνες και λειτουργικές επιλογές που ενισχύουν το προσωπικό στυλ και αυξάνουν την πρακτικότητα

Διαθεσιμότητα μέσω όλων των εμπόρων της Honda με τριετή εγγύηση

Για το νέο Civic Type R, η Honda έχει αναπτύξει μια σειρά από γνήσια αξεσουάρ και πακέτα εξοπλισμού που βελτιώνουν και συμπληρώνουν το αυτοκίνητο. Αυτά μπορεί να εξυπηρετούν καθαρά αισθητικούς σκοπούς τονίζοντας το χαμηλωμένο αμάξωμα, στο φαρδύ στήσιμο και τον σπορ χαρακτήρα. Άλλωστε πρόκειται για πρακτικές προσθήκες που αυξάνουν τη χρηστικότητα σε καθημερινή βάση.

Πακέτα εξοπλισμού:

Carbon Pack

Το carbon pack είναι ένα πακέτο εξοπλισμού που εξυπηρετεί αισθητικούς και συνάμα λειτουργικούς σκοπούς και περιλαμβάνει μια χειροποίητη πίσω αεροτομή εξ ολοκλήρου από carbon, πάνελ κεντρικής κονσόλας από carbon και ασορτί προστατευτικά μαρσπιέ από ανθρακονήματα, προσθέτοντας μία ακόμα αγωνιστική πινελιά στο Type R.

Illumination Pack – Red

Συνδυάζοντας στοιχεία εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού, το Illumination Pack Red περιλαμβάνει φωτισμό δαπέδου (πόδια οδηγού και συνεπιβάτη) και κάτω από τα καθίσματα, φωτισμό επένδυσης θυρών, και φωτισμό ποτηροθηκών και κονσόλας δημιουργώντας μία σπορ ατμόσφαιρα σε εκρηκτικό κόκκινο χρώμα στο εσωτερικό του Type R. Ένα σύστημα προβολής λογοτύπου του Type R σε λευκό/κόκκινο στο έδαφος ολοκληρώνει το πακέτο και βελτιώνει την ορατότητα τη νύχτα.

Αξεσουάρ εξατομίκευσης:

Κουκούλα

Η κουκούλα βοηθά το Type R να διατηρείται σε άψογη κατάσταση όλες τις εποχές του χρόνου. Καλύπτοντας όλο το αμάξωμα είναι κατασκευασμένη από αδιάβροχο υλικό 3 στρώσεων που αναπνέει και προσφέρει μέγιστη προστασία από τα στοιχεία της φύσης και τις ακτίνες UV. Η μαλακή εσωτερική φλις επένδυση προστατεύει το χρώμα και είναι κατάλληλη τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική χρήση. Διακοσμημένη με το λογότυπο Type R, η κουκούλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο με τη στάνταρ όσο και με τις προαιρετικές πίσω αεροτομές.

Κόκκινα φωτιζόμενα προστατευτικά μαρσπιέ

Τα φωτιζόμενα προστατευτικά μαρσπιέ είναι κατασκευασμένα από μαύρο βουρτσισμένο ανοξείδωτο ατσάλι και διαθέτουν ένα κόκκινο φωτιζόμενο λογότυπο Type R. Είναι σχεδιασμένα για να προστατεύουν τα μαρσπιέ από σημάδια κατά την είσοδο/έξοδο από το αυτοκίνητο, και διατίθενται σε σετ τεσσάρων τεμαχίων (για όλες τις πόρτες).

Πατάκια Elegance

Ασορτί χρωματικά με τη μοκέτα, τα κομψά πατάκια elegance με το πλούσιο και παχύ πέλος διακοσμούνται με κόκκινα δερμάτινα ρέλια. Σχεδιασμένα για να συμπληρώνουν τις κόκκινες πινελιές σε όλη την καμπίνα του Type R, το σετ ταπέτων τεσσάρων τεμαχίων (εμπρός / πίσω) ολοκληρώνεται με ένα μεταλλικό έμβλημα Type R.

Αεροτομή από Carbon

Τονίστε στο έπακρο την extreme εμφάνιση του Type R με την αεροτομή από γνήσιο ανθρακόνημα. Διαφορετικά σχεδιασμένη συγκριτικά με την στάνταρ έκδοση, η αεροτομή διαθέτει μια μοναδική, εντυπωσιακή κόκκινη πλέξη μέσα στην δομή της συνεισφέροντας την εξατομίκευση του αυτοκινήτου.

Κεντρική Κονσόλα από Carbon

Η extreme σπορ εξωτερική εμφάνιση του Type R μεταφέρεται στο εσωτερικό με την κεντρική κονσόλα από ανθρακονήματα, που υιοθετεί το ίδιο μοναδικό φινίρισμα κόκκινης πλέξης για να μεταμορφώσει την εικόνα της καμπίνας.

Προστατευτικά μαρσπιέ από Carbon

Τα προστατευτικά μαρσπιέ είναι κατασκευασμένα από αληθινό χειροποίητο carbon για αυξημένη προστασία κατά την είσοδο και την έξοδο από το αυτοκίνητο και φέρουν το λογότυπο Type R που δημιουργεί μία ισχυρή εντύπωση, μόλις ανοίγει η πόρτα.

Κόκκινος φωτισμός στις επενδύσεις θυρών

Με την ενεργοποίηση της ανάφλεξης, η επένδυση της πόρτας φωτίζεται με ένα απαλό, κόκκινο φως. Κρυμμένος στις λαβές και τις τσέπες των θυρών, ο φωτισμός δημιουργεί μια σπορ, ενθουσιώδη ατμόσφαιρα μέσα στο αυτοκίνητο.

Κόκκινος φωτισμός δαπέδου (πόδια οδηγού και συνεπιβάτη) και κάτω από τα καθίσματα

Με το ξεκλείδωμα των θυρών του Type R φωτίζεται η  περιοχή κάτω από τα μπροστινά καθίσματα σε συνδυασμό με τον σπορ κόκκινο φωτισμό δαπέδου (πόδια οδηγού και συνεπιβάτη). Κατά την οδήγηση, ο φωτισμός χαμηλώνει κατά 50% για να μην διασπάται η προσοχή.

Κόκκινος φωτισμός ποτηροθηκών και κονσόλας

Κατά την ενεργοποίηση της ανάφλεξης και των προβολέων, η βάση των μπροστινών ποτηροθηκών και ο θάλαμος της κεντρικής κονσόλας φωτίζονται με ένα ατμοσφαιρικό, σπορ κόκκινο φως.

Προβολή λογοτύπου Type R στο έδαφος

Ένα λαμπερό κόκκινο/λευκό λογότυπο Type R προβάλλεται στο έδαφος με το άνοιγμα των μπροστινών θυρών, βελτιώνοντας την ορατότητα στο σκοτάδι κατά την είσοδο και την έξοδο από το Type R.

Το μεγαλύτερο κατά 35 mm μεταξόνιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο Type R, και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων της βασικής έκδοσης συνδυάζονται με ένα πολύ φαρδύτερο πίσω μετατρόχιο με στόχο την επίτευξη καλύτερης σταθερότητας στις στροφές σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η βελτίωση αυτή είναι προϊόν αλλεπάλληλων δοκιμών τόσο στην Autobahn όσο και στο Nürburgring.

Η μπροστινή ανάρτηση Dual Axis Strut, μία διάταξη που ελαχιστοποιεί το torque steer, έχει τροποποιηθεί με νέους κάτω βραχίονες βελτιωμένου σχήματος και ακαμψίας, πετυχαίνοντας αύξηση της σταθερότητας της γωνίας κάμπερ κατά 16% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά Type R. Η γεωμετρία του μπροστινού τμήματος έχει αναθεωρηθεί με ακρίβεια χιλιοστού προκειμένου να φιλοξενήσει τα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S διαστάσεων 265/30R19 και να υποστηρίξει την αυξημένη ροπή του κινητήρα.

Τα ενεργητικά προσαρμοζόμενα αμορτισέρ έχουν διατηρηθεί από την προηγούμενη γενιά, αλλά τώρα διαθέτουν νέα ρύθμιση για βελτιστοποιημένο έλεγχο των κλίσεων κατά τον διαμήκη και εγκάρσιο άξονα.

Το Civic Type R υποστηρίζεται από κορυφαία στην κατηγορία συστήματα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων αναβαθμίσεων του Honda SENSING, που εισήχθησαν στο στάνταρ Civic. Αυτά σηματοδοτούν το επόμενο βήμα στην τολμηρή φιλοδοξία της Honda να μηδενίσει τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες Honda μέχρι το 2050.

Για να εξασφαλίσει σε κάθε οδηγό την απόλυτη εμπειρία Civic Type R, η Honda έχει επεκτείνει το εύρος ελέγχου των επιδόσεων του οχήματος. Μέσω ενός αποκλειστικού διακόπτη “drive mode” που βρίσκεται δίπλα στον επιλογέα ταχυτήτων, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν ένα από τα τρία προκαθορισμένα προγράμματα – Comfort, Sport και Indiual – για να παραμετροποιήσουν τα χαρακτηριστικά του κινητήρα, των συστημάτων διεύθυνσης και ανάρτησης, του ήχου του κινητήρα, του rev matching και του μετρητή απόδοσης. Ένα ειδικό κουμπί για τη λειτουργία +R είναι τοποθετημένο ακριβώς επάνω από τον διακόπτη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό