30.6 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Στην Ελλάδα οι έρευνες για τον διεθνή καταζητούμενο Τζέιμς Δαλαμάγκα

Ειδήσεις Ελλάδα

Παγκόσμιo ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του διαβόητου καταζητούμενου ομογενή, Τζέιμς Δαλαμάνγκα, έχουν ζητήσει με έκκληση οι Αυστραλιανές αρχές που όπως αναφέρεται πιθανόν να έχει διαφύγει στη χώρα μας μετά από ένα έγκλημα που διαπράχθηκε πριν 25 χρόνια. 

Σύμφωνα με τις αρχές της Αυστραλίας, ο Τζέιμς Δαλαμάγκας κατηγορείται ότι μαχαίρωσε έναν άνδρα μέχρι θανάτου, τον Γιώργο Γιαννόπουλο, σε νυχτερινό κέντρο της Αυστραλίας στο Μπέλμορ, στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, τον Απρίλιο του 1999.

Μετά το συμβάν, τα ίχνη του εξαφανίστηκαν και όπως αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ του Guardian, ο Δαλαμάγκας φαίνεται να έφυγε από τη χώρα με προορισμό πιθανόν την Ελλάδα. Οι εκτεταμένες έρευνες, όλα αυτά τα χρόνια, για τον εντοπισμό του από την αυστραλιανή αστυνομία έπεσαν στο κενό. Μάλιστα, φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από το αποτρόπαιο έγκλημα με αποτέλεσμα η υπόθεση να έχει φτάσει στο σημείο παραγραφής, όπως επιβάλλει η αυστραλιανή νομοθεσία. 

Το 2003 είχε ζητηθεί η συνδρομή της ελληνικής αστυνομία στις έρευνες ωστόσο το 2007 ανεστάλη όταν εξαφανίστηκε, προφανώς χωρίς ίχνη, λέει η αυστραλιανή αστυνομία.

Πριν από λίγες ημέρες, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας προχώρησε σε νέα έκκληση για περεταίρω πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Μάλιστα, προσφέρεται αμοιβή 200.000 δολαρίων Αυστραλίας την οποία μπορούν να διεκδικήσουν άτομα που θα συνεισφέρουν στις έρευνες ακόμη και αν κατοικούν εκτός Αυστραλίας.

Η αδελφή του θύματος, Τούλα Γιαννοπούλου, ανέφερε σε συνέντευξή της ότι ο θάνατος του αδελφού της έχει αφήσει ένα «κενό» στις ζωές των γονιών, των αδερφών και των δύο παιδιών του, τα οποία ήταν οκτώ και τεσσάρων ετών όταν δολοφονήθηκε.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι, τόσο εδώ όσο και στην Ελλάδα, που τον καλύπτουν, και αυτό το κάνει πολύ δύσκολο για την οικογένειά μου», είπε.

«Είναι τρομερό οι γονείς μου να έθαψαν τον γιο τους και η ζωή τους να άλλαξε για πάντα, και ο δράστης να ζει περπατώντας ελεύθερος. Και δεν τον έχει εντοπίσει κανείς». «Θα πρέπει να παραδοθεί» σημειώνει.

Τα πιθανά ψευδώνυμα και προσωπογραφία

Σύμφωνα με τους Αυστραλούς, ο Τζέιμς Δαλαμάγκας περιγράφεται ως μεσανατολικής/μεσογειακής εμφάνισης, ύψους περίπου 1,82μ., με καστανά μαλλιά, καστανά μάτια και ένα τατουάζ με ελληνική επιγραφή στο δεξί του μπράτσο.

Μπορεί – σύμφωνα πάντα με τις αυστραλιανές Αρχές – να χρησιμοποιεί τα ονόματα «Τζέιμς», «Τζιμ», «Τιμ», «Δημήτριος», «Δημήτρης», «Μήτσος», «Τάκης», ή «Κάνης». Δεδομένου του χρόνου που έχει ζήσει στην Ελλάδα, ο Τζέιμς Δαλαμάγκας πιθανολογείται ότι μιλάει καλά ελληνικά.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας και η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες του Τζέιμς Δαλαμάγκα και μια απεικόνιση του πώς μπορεί να μοιάζει σήμερα, σε ηλικία 53 ετών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό