20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην Ελλάδα η ηλεκτρική ναυαρχίδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχοντας ήδη σημαντική παρουσία σε όλες τις κατηγορίες με τα ηλεκτρικά της μοντέλα, η BMW κάνει και το επόμενο και αναμενόμενο βήμα παρουσιάζοντας την ναυαρχίδα της γκάμας της σε ηλεκτρική έκδοση. 

Έτσι, στην γκάμα της Σειράς 7 έρχεται να ενταχθεί η i7, ένα μεγάλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που φτάνει σε μήκος τα 5,4 μέτρα(!) και με μία καμπίνα που παραπέμπει σε πεντάστερη σουίτα έχοντας ως highlight μία πανοραμική προαιρετική οθόνη 31,2 ιντσών! 
Ο εξοπλισμός άνεσης είναι πέρα από κάθε περιγραφή με αμέτρητες οθόνες να είναι διάσπαρτες μέσα στο αυτοκίνητο και τα ιδιαίτερα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης να δημιουργούν ένα σύνολο με μοναδικά χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης.

Για την κίνησή της χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ με τη συνδυαστική ισχύ να φθάνει στους 544 ίππους και η ροπή στα 745 Nm. Δύναμη η οποία επαρκεί ώστε η i7 xDrive60 να χρειάζεται μόλις 4,7 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα.

Ταυτόχρονα, μια μεγάλη μπαταρία 101,7 kWh διασφαλίζει μία αυτονομία στα 600+ χιλιόμετρα. O on-board φορτιστής είναι στα 11 kW με την DC φόρτιση να φτάνει έως τα 195 kW και να προσφέρει 170 χλμ. αυτονομίας μέσα σε 10 λεπτά. 
Η κορυφαία λιμουζίνα της BMW είναι πλέον διαθέσιμη στην χώρα μας με την τιμή της να ξεκινά από τα 162.150 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό