28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣτΕ 625/2022 – Συμβατότητα άρθρου 142 παρ. 1 περ. α’ του ΚΔΔ (κατάργηση δίκης) με το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων ΕΕ, το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Taxheaven – H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας – Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΣτΕ Δ’ 625/2022: Συμβατότητα άρθρου 142 παρ. 1 περ. α’ του ΚΔΔ (κατάργηση δίκης) με τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων ΕΕ, το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑΠρόεδρος. Μ. Καραμανώφ, Αντιπρόεδρος ΣτΕΕισηγητής. Ν. Μαρκόπουλος, Πάρεδρος ΣτΕ Με την απόφαση 625/22-3-2022 του ΣτΕ κρίθηκε ότι το άρθρο 142 παρ. 1 περ. α’ του ΚΔΔ ερμηνευόμενο σύμφωνα με γενική δικονομική αρχή επιβάλλει την κατάργηση της δίκης στην  περίπτωση παύσης της ισχύος της προσβαλλόμενης διοικητικής πράξεως για το μέλλον μόνο εφόσον ο προσφεύγων διάδικος είτε  δεν επικαλέσθηκε ιδιαίτερο έννομο συμφέρον που να δικαιολογεί τη συνέχιση της δίκης είτε επικαλέσθηκε μεν τέτοιο ισχυρισμό, ο οποίος όμως απορρίφθηκε από το διοικητικό δικαστήριο. Με το περιεχόμενο αυτό η ανωτέρω διάταξη του ΚΔΔ είναι συμβατή με το άρθρο 47 του Χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε., το άρθρο 20 παρ. 1 του Συντάγματος και το άρθρο 6 παρ.1 της ΕΣΔΑ.

Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό