21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στα 70-75 δισ. ευρώ η αποτίμηση της Porsche

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen αποτίμησε την Porsche στα 70-75 δισ. ευρώ, ελαφρώς χαμηλότερα από τα 85 δισ. ευρώ που εκτιμούσαν κάποιοι επενδυτές, αλλά υπερβαίνει κατά πολύ αυτή άλλων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως της BMW (49 δισ. ευρώ) ή της Mercedes-Benz (61 δισ. ευρώ). Είναι επίσης κοντά στην κεφαλαιοποίηση της ίδιας της Volkswagen (88 δισ. ευρώ).
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει να αντλήσει έως και 9,4 δισ. ευρώ, στη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) της τελευταίας δεκαετίας, τη δεύτερη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη Γερμανία και τη τρίτη μεγαλύτερη ιστορικά στην Ευρώπη.1Διάβασε ακόμηΗ Porsche θα προσφέρει 911 εκατ. μετοχές της κατά την είσοδό της στο χρηματιστήριο

Η Porsche αποσκοπεί να προσελκύσει επενδυτές με το σταθερό brand και τα υψηλά λειτουργικά περιθώριά της, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές άλλων κατασκευαστών πολυτελών αυτοκινήτων, όπως της Ferrari και της Aston Martin, ταλαιπωρήθηκαν φέτος εν μέσω της γενικότερης αναταραχής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Οι ευρωπαϊκές αγορές μένουν εν πολλοίς κλειστές σε IPOs εδώ και μήνες, με τις εταιρείες να διστάζουν να περάσουν το κατώφλι του χρηματιστηρίου σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Η οξεία ενεργειακή κρίση, ο καλπάζων πληθωρισμός και οι μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό.
Η έναρξη της διαπραγμάτευσης της μετοχής της Porsche προγραμματίζεται για τις 29 Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό