20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στα 55 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 125 θάνατοι από κορωνοϊό

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου, είναι 55 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.463, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα, όπως δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, αφορούν υγειονομικές δομές με επιδημίες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 52 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 57 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερις νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 125. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 74 έτη, και το 90.4% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 33 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη, ενώ oι 15 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Από τα κρούσματα, το 56% είναι άνδρες ενώ τα 574 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.131 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στη χώρα μας έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί 59.241 διαγνωστικά τεστ.

Παίρνοντας τον λόγο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου.

Ο ίδιος τόνισε πως θα υπάρχει σταδιακή επιστροφή στην καθημερινή κανονικότητα.

«Θα χρειαστεί χρόνο και διατήρηση της κοινωνικής ευθύνης, θα συνεχίσουμε να έχουμε νέα κρούσματα, θα χάνουμε συνανθρώπους μας. Η νόσος δεν εξαλείφθηκε, έχουμε δρόμο μπροστά μας», είπε.

Στους επόμενους δύο μήνες, Μάιο και Ιούνιο, θα υπάρξουν σταδιακές φάσεις άρσης των μέτρων, συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σχετικά με τη Νέα Σμύρνη Λάρισας, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως ένα τμήμα του οικισμού θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καραντίνα μέχρι τις 30 Απριλίου, καθαρά για προληπτικούς λόγους, αφού τα 115 δείγματα που ελήφθησαν χθες πόρτα-πόρτα, ήταν αρνητικά.

Ακόμα, ο υφυπουργός ενημέρωσε πως αύριο ολοκληρώνεται η αναστολή υπαίθριων αγορών στην περιφέρεια Θεσσαλίας, και έτσι οι λαϊκές αγορές θα επαναλειτουργήσουν στις 25 Απριλίου, τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα. Επίσης, αύριο ολοκληρώνεται η καραντίνα της δημοτικής ενότητας Μεσοποταμίας.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως οι έλεγχοι εισερχόμενων πτήσεων συνεχίζονται και χθες, σε δύο τακτικές πτήσεις με 157 επιβάτες συνολικά, από όλα τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν, μόνο ένα βρέθηκε θετικό.

Σχετικά με τον δήμο Ερμιονίδας, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού, και τα 117 τεστ ήταν αρνητικά, άρα φαίνεται πως δεν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα, όμως παραμένουν οι περιορισμοί και η περιοχή παρακολουθείται στενά.

: zougla.gr

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό