16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στα 36 εκ. ευρώ το κόστος αλλαγής έδρας του CAS

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) αλλάζει έδρα. Το κοινοποίησε η ίδια οντότητα μέσω επίσημης ανακοίνωσης, με την οποία γνωστοποίησε τη μεταφορά στο Palais de Beaulieu της Λοζάνης, με επίσημη τελετή εγκαινίων.

Η τελετή σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών που ξεκίνησαν το 2019 μετά την αγορά από το ICAS (Διεθνές Συμβούλιο Αθλητικής Διαιτησίας) της νότιας πτέρυγας του Palais de Beaulieu, προκειμένου να παρασχεθεί μόνιμη κατοικία στο Δικαστήριο.

Από τη δημιουργία του στη Λοζάνη, το 1984, το CAS υπήρξε πάντα εκμισθωτής, πρώτα κοντά στο Ολυμπιακό Μουσείο και μετά στο Κάστρο Béthusy της ελβετικής πόλης.

Τώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Δικαστήριο θα μπορεί να επωφεληθεί από δομές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να καλύπτουν τις ανάγκες του. Εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν σύγχρονα γραφεία και χώρους συναντήσεων για το προσωπικό του, καθώς και καφετέρια.

Θα υπάρχουν τρεις αίθουσες ακροάσεων, μια αίθουσα διαμεσολάβησης και μια σουίτα αιθουσών για υποομάδες, που θα επιτρέπουν στο CAS να διεξάγει πολλαπλές ακροάσεις ταυτόχρονα, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, ένα αμφιθέατρο 92 θέσεων θα επιτρέψει στο Δικαστήριο να διοργανώσει για πρώτη φορά σεμινάρια και εργαστήρια στα κεντρικά γραφεία του. Το κόστος για τις εργασίες κατασκευής της νέας έδρας της CAS ήταν 37.176.629 ελβετικά φράγκα (περίπου 36,67 εκατ. ευρώ).

Παρά τις κάποιες καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας και των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, το έργο υλοποιήθηκε έγκαιρα και με εξοικονόμηση 4.823.371 ελβετικών φράγκων (4,76 εκατ. ευρώ) σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό.

Ο πρόεδρος της ICAS, Τζον Κόατες, σχολίασε: «Η ICAS είναι πολύ χαρούμενη που δίνει μια μόνιμη κατοικία στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο. Ευχαριστώ την πόλη της Λοζάνης και το καντόνι του Vaud για τη συνεχή υποστήριξή τους και τη βοήθειά τους που κατέστησαν δυνατή αυτή τη νέα κατασκευή σε εύλογο χρονικό διάστημα. Αυτές οι νέες δομές είναι εξαιρετικές και θα δώσουν νέες προοπτικές για την ενίσχυση του έργου του CAS σε όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του CAS, Μάθιου Ριμπ, δήλωσε: «Η νέα έδρα είναι τέλεια σχεδιασμένη για να διευκολύνει τις λειτουργίες μας και να ικανοποιεί τους χρήστες. Παρέχει επίσης ισχυρές εγγυήσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη του ιδρύματος. Είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία του CAS».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό