14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στα 3 ευρώ το τέλος παράδοσης βιβλίων της Amazon

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη Γαλλία, η Amazon θα χρειαστεί να αυξήσει τα τέλη παράδοσης βιβλίων σε τουλάχιστον 3 ευρώ.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενέκρινε την πρόταση της ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείου να επιβάλει τέλος παράδοσης 3 ευρώ για βιβλία όταν η παραγγελία είναι κάτω των 35 ευρώ. Η Arcep ανατέθηκε να υποβάλει μια πρόταση, στο πλαίσιο μιας νομοθεσίας που ψηφίστηκε πέρυσι και σχεδιάστηκε για να στοχεύσει συγκεκριμένα την Amazon.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στόχευαν να προστατεύσουν τα φυσικά καταστήματα από το να χρειαστεί να ανταγωνίζονται την Amazon, εμποδίζοντας τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου να προσφέρει σχεδόν δωρεάν παράδοση για αγορές βιβλίων.

«Το τέλος των τριών ευρώ, που εφαρμόζεται συνήθως για την παράδοση άλλων προϊόντων, δεν φαίνεται να είναι αποτρεπτικό για τους αγοραστές και το όριο των 35 ευρώ ενθαρρύνει την ομαδοποίηση των παραγγελιών, μια ενάρετη χειρονομία όσον αφορά την οικολογική μετάβαση», αναφέρουν οι υπουργοί Οικονομίας και πολιτισμού.

Η γαλλική κυβέρνηση θα συντάξει εκτελεστικό διάταγμα για την κωδικοποίηση του ορίου και θα κοινοποιήσει το κείμενο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα τεθεί σε ισχύ μόλις οι Βρυξέλλες υποβάλουν σχόλια. 

: Politico

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό