22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στα 25 ευρώ ανά MWh υποχωρεί η τιμή του στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

Ειδήσεις Ελλάδα

Αισιόδοξος ότι αυτή η εξέλιξη θα μειώσει και τον δομικό πληθωρισμό, δηλώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ

Πτώση για 8η συνεχή εβδομάδα καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια σερί εβδομαδιαίας πτώσης από το 2007, διευρύνοντας τις απώλειες, οι οποίες ανέρχονται κοντά στο 70% από την αρχή του 2023.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου για παράδοση τον Ιούνιο του 2023 που διαπραγματεύεται στο Άμστερνταμ, σημείο αναφοράς για τις ευρωπαϊκές αγορές, υποχωρεί κατά σχεδόν 4% και βρίσκεται στα 25,10 ευρώ ανά MWh. Στην Ευρώπη η πτώση των τιμών της ενέργειας θα μειώσει τον δομικό πληθωρισμό, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φίλιπ Λέιν.

Ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε, καθώς το υψηλό ενεργειακό κόστος έπρεπε να τιμολογηθεί στο κόστος όλων των αγαθών έως τις υπηρεσίες, υποστήριξε ο κ. Λέιν και πρόσθεσε, ότι «όταν οι τιμές της ενέργειας πέφτουν, ακολουθεί και ο δομικός πληθωρισμός, επειδή υπάρχει λιγότερη πίεση από το ενεργειακό κόστος, υπάρχει μικρότερη πίεση στο κόστος ζωής, επομένως και στις αυξήσεις των μισθών».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό