18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στα 22 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας – 102 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό

Ειδήσεις Ελλάδα

 Στα 22 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 102 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 15 Απριλίου, είναι 22 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.192, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 72 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 27 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.  

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 102. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 73 έτη, και το 89.2% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 28 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ Οι 15 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 82% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 50.771 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Από τα κρούσματα, το 56.4% είναι άνδρες ενώ τα 559 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 899 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε πως θα αργήσει ακόμα η ανάπτυξή του, όμως σημείωσε πως ένα εμβόλιο από τα 70 που δοκιμάζονται είναι στη φάση 2. «Θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 12 μήνες», είπε.

Είναι πρόωρο, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, να μιλάμε τώρα για τη στρατηγική μετάβασης στην επόμενη φάση.

«Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για μετάβαση στην επόμενη φάση. Απαιτούνται αυστηρές αποφάσεις, όπως η τήρηση των αποστάσεων. Παντού δυσκολίες, παντού αποφάσεις, παντού υγιεινή».

Λαμβάνοντας τον λόγο ύστερα από τον κ. Τσιόδρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όχι για επίσκεψη σε σπίτια φίλων και συγγενών για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα.

«Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Δεν ξέρει τι είναι Πάσχα. Δεν αλλάζει τίποτα στις μετακινήσεις», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Η προσπάθεια συνεχίζεται και πρέπει να τηρούνται τα μέτρα κανονικά επεσήμανε.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως συνελήφθησαν δυο μετανάστες που επιχείρησαν να σπάσουν την καραντίνα σε ξενοδοχείο της Νότιας Αττικής.

«Ήταν αρνητικοί αλλά έπρεπε να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Τους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και ασκήθηκαν όλες οι νομικές ενέργειες κατά τους και ενημερώθηκαν οι πρεσβείες τους».

: zougla.gr

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό