23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στα 16.364 τα rapid tests από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στοχευμένα και μεθοδικά ενισχύεται το δίχτυ προστασίας των πολιτών, μέσω της πρόληψης, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης με αφορμή την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης της Δράσης «Ιπποκράτης», κατά την οποία διενεργήθηκαν 16.364 τυχαιοποιημένες δειγματοληψίες για κορωνοϊό με τη διαδικασία του rapid test σε όλη την Αττική από τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Ακολουθεί η δεύτερη φάση με πιο στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές ιδιαίτερα επιβαρυμένες επιδημιολογικά, όπως αύριο στο Πεδίο του Άρεως, (9 πμ – 2.30 μμ), στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Λεωφ. Αλεξάνδρας 9.

Τεστ σε πάω από 26 δήμους

Αναφορικά με την Α΄ Φαση της δράσης η οποία ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, έως και σήμερα διενεργήθηκαν έλεγχοι σε περισσότερους από 26 Δήμους της Αττικής, ενώ σε 3.656 ανήλθαν οι έλεγχοι το διάστημα 2-9 Απριλίου.

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δομές της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και σε 22 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε κοινωνικές δομές, σε ειδικά σχολεία και σε πολίτες με κινητικά προβλήματα. Τα θετικά περιστατικά, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική.Όλα τα αποτελέσματα καταγράφηκαν στην Εθνική Πλατφόρμα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ του οποίου συντονιστής είναι ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου.

 

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό