16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στα 124 έφτασαν τα θετικά κρούσματα στην Κύπρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κύπρου τα στοιχεία από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, δείχνουν οκτώ νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

Τρία άτομα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών.

Δύο άτομα που επέστρεψαν από ευρωπαϊκές χώρες, εκδήλωσαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές.

Τρία άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των οκτώ περιστατικών της νόσου COVID-19 και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 124 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 65 ήταν επαφές.

Δύο νέοι θάνατοι

Δυστυχώς όμως μετρά και απώλειες καθώς σήμερα έχασαν τη μάχη με την πανδημία δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Λεμεσού και Λευκωσίας. Πρόκειται για ένα άτομο 63 ετών Βρετανό υπήκοο μόνιμο κάτοικο Κύπρου, με υποκείμενα νοσήματα, και ένα άτομο 58 ετών Κύπριο υπήκοο με ελεύθερο ιστορικό.

Αυτή τη στιγμή 4 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και δύο στη ΜΕΘ Λευκωσίας ενώ πιθανόν θα χρειαστεί να διασωληνωθούν κι άλλοι στο μέλλον. Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 19 άτομα, τρία εκ των οποίων στη ΜΕΘ. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται σε θάλαμο ένα άτομο.

Το σύστημα υγείας σύμφωνα με το υπουργείο λειτουργεί σταθερά

 Αυτή τη στιγμή, πέραν του Νοσοκομείου Αμμοχώστου που λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, λειτουργούν θάλαμοι διαλογής ύποπτων περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.  Ταυτόχρονα, έχουν εκκενωθεί επιπλέον θάλαμοι στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας, οι οποίοι αναμένεται να υποδεχθούν, μετά την εκπαίδευση του προσωπικού, είτε επιπλέον περιστατικά για διαλογή είτε επιβεβαιωμένα περιστατικά, κυρίως σοβαρές πνευμονίες, τα οποία χρειάζονται ενδονοσοκομειακή νοσηλεία.

Ενώ, υπάρχουν παγκύπρια διαθέσιμες 32 κλίνες σε ΜΕΘ για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19. Δυνητικά υπάρχει η δυνατότητα οι κλίνες αυτές να αυξηθούν σταδιακά σε 125 με την προσθήκη 89 επιπλέον κλινών στην Λευκωσία και 4 στην Λεμεσό.

 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό