35.5 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Στα χαρακώματα Τουρκία και Γερμανία – Η Άγκυρα διαψεύδει την τιμωρία Ντεμιράλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Πυκνώνουν τα σύννεφα ανάμεσα σε Άγκυρα και Βερολίνο μετά την έρευνα που ξεκίνησε η ΟΥΕΦΑ σε βάρος του Τούρκου ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ εξαιτίας του πανηγυρισμού του με το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων.

Η ένταση πλέον αποτυπώνεται και στα τουρκικά αλλά και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Η γερμανική Bild με δημοσίευμα της το βράδυ της Πέμπτης υποστήριζε ότι σύμφωνα με πηγές της ΟΥΕΦΑ ο ποδοσφαιριστής θα τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές.

Η συγκεκριμένη είδηση προκάλεσε την οργή των τουρκικών μέσων ενημέρωσης ενώ και Τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία διέψευσε την συγκεκριμένη πληροφορία, τονίζοντας ότι σήμερα (05/07) εκδικάζεται η υπόθεση.

«Η είδηση ​​που δημοσιεύτηκε με πηγή την εφημερίδα Bild, αναφέροντας ότι ο Μερίχ Ντεμιράλ τιμωρήθηκε με 2 αγώνες από την ΟΥΕΦΑ, δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Έχουμε μέχρι αύριο το πρωί (σήμερα) να υποβάλουμε υπεράσπιση (ένσταση). Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χορό των διαψεύσει μπήκε και η Διεύθυνση επικοινωνιών της Τουρκικής προεδρίας.

Η Διεύθυνση Κέντρου Επικοινωνιών για την Καταπολέμηση της Παραπληροφόρησης ανακοίνωσε ότι η είδηση ​​με τίτλο «Η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε αποκλεισμό από δύο αγωνιστικές για τον Μέριχ Ντεμιράλ» που δημοσιεύτηκε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια.

Στη δήλωση  αναφέρεται: «Η έρευνα που ξεκίνησε η ΟΥΕΦΑ εναντίον του Μερίχ Ντεμιράλ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ο ισχυρισμός ότι του επιβλήθηκε ποινή δύο αγωνιστικών δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Η ΟΥΕΦΑ ζήτησε υπεράσπιση από τον εποδοσφαιριστή της εθνικής μας Μερίχ Ντεμιράλ, και η απόφαση για την έρευνα θα ληφθεί μετά την υπεράσπιση. Μην εμπιστεύεστε τους αβάσιμους ισχυρισμούς»

Υπενθυμίζεται πως μετά από το διπλωματικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τον Ντεμιράλ, ο Ταγίπ Ερντογάν  άλλαξε όλο το πρόγραμμά του και θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να παρακολουθήσει την αγώνα της εθνικής Τουρκίας με την Ολλανδία. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό