21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στα «χαρακώματα» οι οδηγοί με την FIA για το porpoising

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι αλλαγές στα μονοθέσια της Formula1 έχουν δημιουργήσει ένα πολύ σοβαρό θέμα για την υγεία των οδηγών. Μετά το GrandPrix του Μπακού, ο Λιούις Χάμιλτον σόκαρε με τις δηλώσεις σχετικά με τους αφόρητους πόνους που είχε στην πλάτη κατά την διάρκεια του αγώνα λόγω του porpoising. 

REUTERS/UESLEI MARCELINO

Τι σημαίνει αυτό; Εξαιτίας των νέων κανονισμών στη σχεδίαση των αυτοκινήτων δημιουργείται μεγάλη «αναπήδηση» των μονοθεσίων στις υψηλές ταχύτητες, με τους πιλότους να νιώθουν λες και περνούν πάνω από «ανωμαλίες» του εδάφους.

Μετά τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, την σκυτάλη πήρε ο Πιερ Γκασλί της Alpha Tauri που επιτέθηκε στη FIA για την αδιαφορία που δείχνει μέχρι στιγμής επί του θέματος.

«Το σίγουρο είναι πως προκαλεί προβλήματα. Κάνω φυσιοθεραπείες πριν και μετά από κάθε περίοδο δοκιμών ή αγώνα, διότι η σπονδυλική μου στήλη υποφέρει από το porpoising. Είναι σαν να μην υπάρχει η ανάρτηση, απλά διαπερνά τη σπονδυλική σου στήλη. Η ομάδα με ρωτά αν θα μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός με το στήσιμο του μονοθεσίου, αλλά έτσι θέτω σε κίνδυνο την υγεία μου για επιπλέον απόδοση στην πίστα» είπε αρχικά και συνέχισε: 

REUTERS/POOL

«Πάντα θα το κάνω όμως γιατί είμαι οδηγός. Πάντα θα προσπαθώ να έχω το ταχύτερο μονοθέσιο. Δεν πιστεύω όμως πως η FIA πρέπει να μας βάζει σε μία γωνία όπου πρέπει να αποφασίσουμε μεταξύ της υγείας μας και της απόδοσης του μονοθεσίου. Δεν είναι βιώσιμο αυτό. Γι’ αυτό το συζητάμε με τους οδηγούς να βρεθεί λύση, γιατί δεν θέλουμε να καταλήξουμε στα 30 μας να περπατάμε με μπαστούνι».

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό