26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Στα… χαρακώματα η Λίβερπουλ με τον δήμαρχο της πόλης

Ειδήσεις Ελλάδα

Δημόσια διαφωνία του δημάρχου του Λίβερπουλ με τους «reds», με φόντο τη συνέχιση της Premier League και την πανδημία του κορονοϊού.

Στην Αγγλία ακόμα δεν έχει υπάρξει απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η Premier League ή όχι, με τον κορονοϊό να έχει φρενάρει και το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο. Ένα πρωτάθλημα το οποίο ήταν έτοιμη να κατακτήσει η Λίβερπουλ και να «σπάσει» μια κατάρα 30 ετών.

Θα περίμενε κανείς πως ο Δήμαρχος της πόλης θα ήταν θετικός στο να αρχίσει ξανά η σεζόν, να πάρουν οι «Reds» το τρόπαιο και οι περισσότεροι από τους δημότες του, όσοι δεν είναι Έβερτον δηλαδή, να είναι χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη.

Παρόλα αυτά, συνέβη το αντίθετο, με τον Τζο Άντερσον να είναι ξεκάθαρα αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ακριβώς επειδή θα έπαιρνε το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ. Μπερδευτήκατε; Ο Δήμαρχος της πόλης ξεκαθάρισε πως αν η σεζόν επιστρέψει και η ομάδα πάρει τον τίτλο, τότε θα είναι απίθανο να μπορέσει να συγκρατήσει τον κόσμο από το να βρεθεί έξω από το «Άνφιλντ» για να πανηγυρίσει. Κάτι που όπως είπε θα ήταν καταστροφικό στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η απάντηση από τη Λίβερπουλ δεν άργησε να έρθει, με τους «Reds» να κάνουν λόγο για απόλυτη συνεννόηση με τους οπαδούς της ομάδας. Όπως ξεκαθάρισε το κλαμπ, δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί το παραμικρό, λέγοντας πως ο πρωταρχικός στόχος παραμένει να τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

Η ανακοίνωση της Λίβερπουλ

Ως σύλλογος, γνωρίζουμε και απογοητευόμαστε από σχόλια που αποδίδονται στον δήμαρχο Joe Anderson σε μια συνέντευξη στα ΜΜΕ που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Εκτός από την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για την υποστήριξη τέτοιων ισχυρισμών, επισημαίνουμε επίσης πρόσφατες συζητήσεις με τον δήμαρχο Άντερσον σχετικά με τη δυνατότητα να παίξουμε ποδόσφαιρο κεκλεισμένων των θυρών, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι σημαντικό τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη σε όλη την πόλη να συνεχίσουν να συμμετέχουν και συνεργαστούν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε συνεργαστεί με ομάδες υποστηρικτών που μας έχουν ενημερώσει για την αποφασιστικότητά τους να σεβαστούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και, σε περίπτωση ανακοίνωσης της επανέναρξης του ποδοσφαίρου, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους σύμφωνα με τη συλλογική μας επιθυμία να επιτύχουμε αυτόν τον κρίσιμο στόχο.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων μας, είμαστε σε τακτική επαφή με τον Δήμαρχο και το γραφείο του και ελπίζουμε ότι αυτές οι συζητήσεις μπορούν να συνεχιστούν.

Εν τω μεταξύ, ο πρωταρχικός μας στόχος παραμένει η ανταπόκριση στην ανθρωπιστική κρίση που συνεχίζει να εκτυλίσσεται και ειδικότερα παρέχοντας συνεχή υποστήριξη σε διάφορες πρωτοβουλίες NHS και σε όσους αντιμετωπίζουν τροφική φτώχεια και κοινωνική απομόνωση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό