20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στα χέρια του Μελισσανίδη περνάει η ιστορική εφημερίδα «Ναυτεμπορική»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εταιρεία του πλειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό με 7 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», η οποία φέρεται να περνά στην εταιρεία «Ζοfrank Holding co ltd», συμφερόντων του μεγαλοεπιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο εφοπλιστής και ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ πλειοδότησε για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων της οικονομικής εφημερίδας που μετράει 97 χρόνια ζωής, αντί του ποσού των 7.000.000 ευρώ. Η διαδικασία τελείωσε λίγο πριν το μεσημέρι.

Τραπεζικές αναφέρουν ότι δεύτερος πλειοδότης ήταν ο επίσης μεγαλοεπιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης που μέσω της εταιρείας Alter Ego (στην οποία ανήκουν «Τα Νέα», «Το Βήμα» και το Mega) ο οποίος κατέθεσε προσφορά ύψους 3.857.000 ευρώ, ενώ προσφορές κατατέθηκαν επίσης από την εταιρεία Cairo της Do Value (1.500.000 ευρώ) και την «Τεχνική Ολυμπιακή» του Κωνσταντίνου Στέγγου (επίσης 1.500.000 ευρώ).

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού περιελάμβανε τρεις διαγωνισμούς: Ο πρώτος αφορούσε τον τίτλο της ιστορικής εφημερίδας και τα πιεστήρια που περνάνε στον κ. Μελισσανίδη, ο δεύτερος τα ακίνητα του ομίλου τα οποία αγοράστηκαν από την Cairo Estate και ο τρίτος βρίσκεται σε εκκρεμότητα και αφορά την θυγατρική εταιρεία Pestaola Media.

Για την ιστορία, η Ναυτεμπορική ιδρύθηκε το 1924 από τους αδελφούς Αθανασιάδη σηματοδοτώντας την εμφάνιση του οικονομικού Τύπου στην Ελλάδα. Η πρώτη έκδοσή της ήταν με τον τίτλο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον» στις 4 Απριλίου του 1924 με έδρα τον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της κατοχής διέκοψε την έκδοσή της και επανεκδόθηκε στις 8 Μαρτίου 1945. Στις 2 Αυγούστου 1948 μετονομάστηκε σε «Ναυτεμπορική» και μετέφερε την έδρα της στη περιοχή της Κολοκυνθούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό